Knallhard sykkeldebut

Artikkelen er over 14 år gammel

– Jeg har aldri hatt gangsperre i hele overkroppen etter en sykkeltur, men det fikk jeg til gangs, sier Jan Gunnar Eidstø. Han har debutert i terrengritt i Sverige.

DEL

Sammen med mer rutinerte Tom Eriksen fra Mosjøen og Omegn Cycleklubb (MOC) gjennomførte Jan Gunnar sitt første store terrengritt på sykkel.

Han valgte ikke akkurat det letteste rittet å debutere i, men er tross alt fornøyd etter den strabasiøse turen på 75 kilometer i Karlskoga. Kjell's tur er ikke det lengste MTB-rittet i Sverige, men det rittet som har størst andel terreng.

– Jeg fikk virkelig testet meg selv i gjørme og på røtter og stein. Vi måtte av sykkelen både titt og ofte for å komme oss framover, og det var en lettelse å komme over på grov pukk og stein. Men alt i alt var det artig, og jeg var også forberedt på at det ville bli hardt, sier debutanten.

Av 75 km går 25 km av løpet i terrenget, og resten er forskjellige typer vei.

Han kom i mål en halvtime etter klubbkamerat Tom Eriksen, som skryter av kompisen.

– Jeg har forsøkt å få med meg flere fra klubben på terrengritt i Sverige fordi det er fine utfordringer og gode arrangement. Nå har Eidstø vært med, og kanskje blir vi flere neste gang, sier Eriksen.

– Nå kom vi nedover uten terrengtrening, mens de andre har trent terreng lenge. På neste ritt blir det sikkert lettere, for jeg ble også forferdelig sliten i terrenget denne gangen, sier han.

I fjor deltok han på flere ritt i Sverige, og kommer til å delta i år også. Neste ritt for Eriksen er imidlertid Raumerrittet utenfor Oslo, et 82 km langt terrengritt som han har vært med på mange ganger.

Artikkeltags