Klar for 800 km og en ukes blodslit

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

I løpet av de neste seks dagene skal Bodø-jenta Lene Pedersen (29) gjennom et blodslit uten like. 800 kilometer og 15.000 høydemeter skal passeres i løypa som går over store deler av Helgeland.

DEL

Lene er eneste jente på et av de norske lagene under VM i multisport som starter i dag og varer til over helga.

Adventure Racing World Championship (ARWC), som er det internasjonale navnet, starter i Hemavan i Sverige. Løypa går til Hattfjelldal og videre nordover på Helgeland.

På hvert lag er det fire deltakere, hvor det skal være minst ei jente.

– Kjempeopplevelse

I løpet av de neste fem-åtte dagene skal deltakerne gjennom utfordringer som får "71 grader nord" til å virke som en trivelig søndagstur i forhold.

Se bare på programmet:

360 kilometer terrengsykling

240 kilometer løping/vandring

128 kilometer padling

40 kilometer på inlines (rulleskøyter)

16 kilometer på sparkesykkel (!)

16 kilometer klatring/grotting/juving

Løypa er bare unntaksvis merket, slik at lagene selv må orientere seg fram til 31 sjekkpunkter underveis.

75 prosent av løypa vil ligge i Nordland. Deltakerne selv har ikke fått vite nøyaktig hvor løypa går, men ifølge arrangøren skal de besøke både Okstindmassivet, Svartisen og de Sju Søstre.

Førstepremien i ARWC er på 200.000 svenske kroner. Totalt 33 lag fra 15 nasjoner har meldt seg på. Lene Pedersen skal være med på laget Salomon Multitude, sammen med Anders Hauge, Gaute Stavik og Håvard Jenssen.

– Det kommer til å bli en kjempeopplevelse. Det blir nok helt sikkert veldig tungt, men jeg tror at det kommer til å bli morsomt. Det er ikke hver dag man får en mulighet som dette, sier Lene Pedersen, som har fått støtte fra lokale bedrifter for å kunne delta i VM.

Det koster nemlig 15.000 kroner per person å delta.

Multisport er en stor idrett i USA. De siste årene har sporten også kommet for fullt i Norge.

Aktiv jente

Lene Pedersen har alltid vært ei meget aktiv jente.

Hun har vunnet norgescupen i Fjelltelemark, deltatt på NM i langrenn, samt i EM og VM i Vintertriathlon. Hun har også brukt å delta på Birkebeinerrittet på sykkel.

– Jeg har vært med på mye smått. Men jeg trener ikke for å bli verdensmester eller noe. Jeg synes at det er en fantastisk måte å komme meg ut på. Det er bare en bonus at jeg kommer i god form, og jeg stortrives ute i naturen, sier Pedersen.

Tidligere er det ingen norske lag som har fullført VM i multisport. Det ønsker Lene Pedersen og lagkameratene å gjøre noe med.

– Vi har en fordel med at det er hjemmeterreng, og at vi er kjent i norsk natur. Vi vil sikkert få en nedtur alle på laget i løpet av konkurransen, men vi har et lag som kan holde hverandre oppe. Jeg gleder meg voldsomt i hvert fall, sier Lene Pedersen.

Artikkeltags