Kjørte fra nesten alle

Artikkelen er over 14 år gammel

Olav Aleksander Benjaminsen er bare 15 år, men på sykkelsetet oppfører han seg som om han skulle vært mye eldre. I går vant han spurten i hovedfeltet, og ble totalt nummer tre i Sandnessjøen Criterium.

DEL

– Vi lå samlet nederst i sykehus-bakken, og jeg hang meg bare på oppover. Midt i bakken lå jeg på hjulet til Johnny Fagerås, og på de siste meterne klarte jeg å komme forbi, sier Olav Aleksander som forklaring på hvordan han slo de andre sju som var i samme gruppe.

De to første var det lite å gjøre med. De stakk av i en gruppe på fire allerede i den tredje runden av tolv. Først i mål ble Jan Tore Dahl, Bodø SK og nummer to ble Hugo Strand, Rana SK.

Testet løypa

Olav Aleksander syns det var stas å bli beste rytter fra arrangørklubben, og at han tuktet treningskameratene.

– Ja, det var artig å slå dem, men jeg hadde ikke trodd at jeg skulle klare det. Torsdag kjørte jeg gjennom løypa tolv ganger for å teste distansen, og da merket jeg at jeg holdt godt. Jeg fikk også til bakkene, og det var det som gjorde utslaget på slutten.

Han begynte så vidt å konkurrere i fjor, og har satset atskillig foran denne sesongen. Blant annet har han vært 17 dager i Spania og fått 120 mil på sykkelsetet.

– Jeg satser hardt og håper å kunne delta i UM i Grimstad om tre uker. Neste helg håper jeg også å møte de samme konkurrentene i Mosjøen i bakketempo og fellesstart, sier han.

Sandnessjøen og Omegn Cyckle Klubb (SOCK) arrangerte sykkelritt fram til 1995, men har siden hatt en pause på 10 år. Nå er klubben oppe og går igjen, og helgas to ritt var en stor oppmuntring for rittleder Henny Kristiansen og resten av gjengen.

Kleivamila lørdag var en tempo på 10 km og gårsdagens fellesstart var 37 km i ei løype som ble kjørt 12 ganger.

– Det er artig at vi kan ta opp igjen rittene våre, og det virker som deltakerne er fornøyd, sier Kristiansen.

Arrangøren fikk mye skryt for rundløypa søndag av dem som deltok for første gang. Ei variert løype med utfordringer hele veien.

– Vi kjørte rittet i den samme løypa som for ti år siden, og jeg ser at slutt-tida ble fem minutter bedre enn siste gang. Det betyr at vi hadde mange gode ryttere her i dag.

Rana og Bodø

Ranværingene Hugo Strand og Stig Roger Sagli var best i lørdagens tempo, og søndag var det ingenting å gjøre med Jan Tore Dahl fra Bodø.

Fire mann stakk fra feltet ganske tidlig i søndagens fellesstart, men Tom Eriksen fra Mosjøen og Johnny Fagerås fra Rana måtte slippe Jan Tore Dahl og Hugo Strand midtveis. Eriksen fikk en punktering og Fagerås ble frakjørt.

– Jeg kom på etterskudd i nest siste runde, men klarte å tette luka på siste runde. I den siste bakken opp mot mål var det derimot ingenting å gjøre med Dahl, sier Hugo Strand.

Det ble klar seier til Bodø-rytteren som bare deltok i fellesstarten i helga.

Rittene i Sandnessjøen inngår i samarbeidet mellom sykkelklubbene i Rana, Mosjøen og Sandnessjøen og neste helg fortsetter Helgelands-Trippelen

Lørdag er det fellesstart på 50 km (Vefsntråkket) og søndag en bakketempo på 1,5 km i Kulstadlia.

Tredje ritthelg i Mo i Rana er lagt til 20. og 21. august. Der er det en enkeltstart på 10 km (Langvasstempoen) og en fellesstart på 68 km (Myskoxrittet).

Artikkeltags