Kjørte fra alle i regnet

Artikkelen er over 15 år gammel

Tom Eriksen begynte å trø på litt ekstra allerede i Andåsbakken i første runde, og etterpå lå han alene i teten helt til mål i Vefsntråkket.

DEL

Han vant også rittet i fjor, og han hadde også samme enkle taktikk da. Arrangørklubbens egen topprytter kjørte fra konkurrentene med en gang. I år gikk løypa rundt Marka, med tre runder i konkurranseklassene (50km) og én runde (16km) for trimmerne.

– Jeg syns ikke jeg tok i så hardt fra starten av, men det ble større og større luke bakover. Det betyr vel at min marsjfart er litt høyere enn deres, sier han.

Starter sesongen

Tom Eriksen satser på terrengsykling, og han skal delta i de største norske og svenske rittene utover sommeren. Vefsntråkket var oppvarming.

– Jeg valgte å bruke terrengsykkelen selv om jeg har en landeveisracer stående. Med de forholdene det ble kunne jeg nok knepet et par minutter på runden, men jeg hadde bestemt meg for lenge siden. Det er greit å få en hard gjennomkjøring på terrengsykkelen, selv om vi kjører på asfalt rundt Marka, sier han.

Det ble mange fine plasseringer på Tom i fjor, og han mener selv at formen er bedre i år.

– Jeg har bedre grunnlag i år, sier han. Søndag tok han sin vanlige langtur i terrenget, en tur på nesten fire timer i området Skjåmoen, Langvatnet og Mosåsen.

Knallhard start

Arrangøren, Mosjøen og Omegn Cycleklubb (MOC), var maksimalt uheldig med været under sitt aller første arrangement. Regnet høljet ned hele lørdagen, og skapte trøbbel for arrangøren.

– Startnumrene forsvant ganske fort i regnet, og det ga oss litt problemer ved målgangen. Men iherdig innsats av tidtakerne gjorde at vi kom ned på beina, sier Ragnar Jacobsen i sekretariatet.

Været gjorde også sitt til at det ble «bare» 118 deltakere.

– Vi hadde nok fått flere trimmere til å ta runden hvis været hadde vært bedre, sier Jacobsen.

80 konkurrerte

Deltakerantallet er likevel imponerende, med 80 i konkurranseklassene.

– Vi hadde håpet på flere totalt, men er selvsagt fornøyd med at så mange stilte opp, sier Per Inge Hestetræet, leder i MOC.

– De som kjørte i konkurranseklassene møtte nok opp fulltallig, men vi hadde fått flere trimmere med finvær, sier han.

Ellers er det bemerkelsesverdig at så mange jenter stilte til start. Klubben har gjort en kjempejobb for jentene, og det var 20 på startstreken mot to i fjor.

Fornøyd vinner

Marit Klaussen var best blant jentene, og gjorde en imponerende gjennomføring. Hun hadde mange menn bak seg i feltet.

– Det gikk greit. Selvsagt er det problematisk når vannet spruter i ansiktet hele veien, men det må man finne seg i. Jeg lå i et felt der vi samarbeidet bra, sier hun.

Det ble etterhvert mange små grupper med ryttere rundt Marka. Den eneste som syklet alene i alle tre rundene var vinneren Tom Eriksen.

Kamp om 2. plassen

Jarle Andersen fra Rana sykkelklubb kapret andreplassen foran Terje Jørgensen, Sandnessjøen. De lå i et felt med seks ryttere, og det ble spurtoppgjør på den korte oppløpssida. Stig Sagli fra Rana tok fjerdeplassen.

– Det var et godt arrangement, ei fin og hard løype og jeg er kjempefornøyd med andreplassen, sier Andersen. Ranværingene har fått opp et godt sykkelmiljø, og det var fem deltakere med i Vefsntråkket.

Artikkeltags