Katastrofe på dødball

TYPISK:  En typisk situasjon foran målet til Mosjøen. Terje Hegge Moen er oppe og header ballen i mål, mens MIL-spillerne ikke rekker fram. Steigen scoret fire av sine mål på dødballer. (Foto: Per Vikan)

TYPISK: En typisk situasjon foran målet til Mosjøen. Terje Hegge Moen er oppe og header ballen i mål, mens MIL-spillerne ikke rekker fram. Steigen scoret fire av sine mål på dødballer. (Foto: Per Vikan)

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Det er sjelden det er katastrofe på fotballbanen, men i går kveld var det like i nærheten for MIL da Steigen scoret på nesten alle sine dødballer.

DEL

Mosjøen-Steigen 1-6 (1-5)

1. kvalifiseringsrunde NM, Kippermoen

Mål: 0-1 Sigve Johansen (5), 0-2 Christian Fiva (9), 1-2 Tommy Gløsen (11), 1-3 Arnulf Imingen (37), 1-4 Fiva (39), 1-5 Terje Hegge Moen (43), 1-6 Imingen (80, str.)

Gule kort: Kenneth Tjønna, Mosjøen, Anders Søtorp, Steigen

Dommer: Frans Oskar Myrvang, Gruben

Tilskuere: 90

MILs lag:

Eirik Arntsen, Eirik Høgseth, Markus Brandth, Martin Sommer Leiknes, Kenneth Tjønna, Erik Nordstoga (Rune Pedersen i 35 min), Chris Andersen, Tommy Gløsen, Espen Nergård, Petter Hauge Johansen, Aleksander Drage.

Det begynte verst mulig med et kast fra Thomas Schønning etter fem minutter. Ballen ble stusset bakover til Sigve Johansen som scoret lett. Like etterpå scoret Christian Fiva på en corner der han fikk stå umarkert på bakerste stolpe. Så ble det rolig en periode før Steigen avsluttet med tre mål på seks minutter like før pause. To av dem kom etter corner – og det sto plutselig 1-5.

– Det er latterlig, og det er ikke så mange unnskyldninger, sier spillende trener Tommy Gløsen.

– Nesten som lilleputtfotball der hvert angrep er mål, fortsetter han.

Med vinden i ryggen, og trøkk fra første minutt, klarte Steigen-spillerne å lage fullstendig kaos i forsvaret til MIL. I hele vinter har MIL slitt med dødballer imot, men det er sjelden det blir fire baklengs i løpet av en omgang.

Nå skal det sies at MIL hang godt med etter at Tommy Gløsen fulgte et gjennomspill fra Espen Nergård og lurte ballen forbi Erling Bakkemo i Steigen-målet.

I et kvarters tid var det faktisk MIL som laget målsjansene, og Petter Hauge Johansen var blant annet alene med keeper uten å score. Gløsen selv fikk også et mål annulert for offside.

– Vi følger ikke opp i markeringene, og slipper Steigen-spillerne alt for lett til. Det er mange som må skjerpe seg før neste kamp, sier treneren.

Neste kamp er også mot Steigen førstkommende helg, og det er første seriekamp.

– Spillemessig klarer vi oss faktisk ganske godt i første omgang, men det går ikke an å vinne fotballkamper når alt går inn, sier Gløsen.

I andre omgang ble kampen adskillig tammere, og det var ganske jevnt mellom lagene. Ikke mange målsjanser, men Steigen fikk en straffe etter hands i feltet. På MIL var det Tommy Gløsen selv som gikk foran og viste at det går an å vinne dueller. Petter Hauge Johansen og Espen Nergård fulgte godt opp, men det var alt for mange som "gjemte seg bort". Skal det bli hjemmepoeng til helga må alle MIL-spillerne heve seg noen hakk.

Artikkeltags