Kamp mot overmakten

SPURT: Nordisk mesterskap ble en knallhard affære for Trond Are Rasmussen (t.v.). Her er han i spurten i det som var igjen av hovedfeltet. Bare 22 av 45 fullførte fellesstarten. 
(Foto: Per "Nordigarden" Sørensen)

SPURT: Nordisk mesterskap ble en knallhard affære for Trond Are Rasmussen (t.v.). Her er han i spurten i det som var igjen av hovedfeltet. Bare 22 av 45 fullførte fellesstarten. (Foto: Per "Nordigarden" Sørensen)

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Trond Are Rasmussen fikk det ikke lett på danske vindfulle veier under Nordisk mesterskap for veteraner.

DEL

Det ble en kamp mot gode danske ryttere som holdt det norske laget langt unna pallen.

Mosjøen og Omegn Cycleklubb var i helgen representert ved Trond Are Rasmussen under de nordiske mesterskapene i sykling for veteraner i den knallharde klassen herrer 30-39år.

Velkomsthilsen

Undertegnete, som for anledningen har tillatt seg å opptre som Helgeland Arbeiderblads utsendte medarbeider var også til stede. I god tid i forveien var Trond Ares navn observert på deltakerlisten og følgende velkomsthilsen ble sendt av gårde på sms:

"Her er flatt, så det her vil du klare!
Ingen grunn til å spinke å spare
på kreftene, nei
når du legger i vei
under NM i Sæby, Trond Are."

Ruskete start

Etter en noe ruskete overfart fra Larvik, 10 m høye bølger, en forsinkelse på 5 timer og ankomst til Frederikshavn i stedet for Hirtshals kunne Mosjøens store sønn sette føttene på dansk jord fredag – dagen før mesterskapet skulle settes i gang med 27 km lang enkeltstart.

Lørdagens enkeltstart ble benyttet som oppvarming til søndagens fellesstart. Trond Are kjørte inn til en respektabel 13. plass på tiden 38:02:79.

Ikke som planlagt

Med Nordigarden som lokal kjentmann ble søndagens 24,2 km lange rundløype kjørt gjennom (i bil) søndag morgen. Landskapet og vindretningene ble vurdert. Konklusjonen og ønsket fra Rasmussen var at et samlet felt skulle komme til mål og at det hele kunne avgjøres i et spurtoppgjør.

Slik ble det dessverre ikke. Med 28 danske ryttere blant feltets 45 deltakere ble det raskt klart at det ikke var enkelt for gutta i rødt, hvitt og blått å gjøre felles front mot det rød-hvite.

Tidlig brudd

Tidlig på den første av de i alt 6 rundene stakk fire ryttere – tre danske og en svenske.

Ethvert forsøk fra feltet på å kjøre de 4 inn strandet. Trass i flere forsøk de 4 første rundene økte utbryterne forspranget og med 3-4 minutter ledelse da man kjørte ut på nest siste runde hadde feltet resignert.

En økende vind utover dagen gjorde også sitt til at utbryterne fikk en større og større ledelse.

Rittet ble til slutt vunnet av danske Lars Nybo Nielsen, som kjørte i mål i ensom majestet ca. 3 minutter før andremann og tredjemann.

Trond Are Rasmussen ble beste norske på en 17. plass – 9:30 etter vinneren, noe som undertegnete kun kan karakterisere på følgende måte:

"Han kjempet i rødt, hvitt og blått.
Trond A. Rasmussen gjorde det godt.
La det blott være sagt:
mot en dansk overmakt
er en 17. plass nok så flot!!"

Artikkeltags