Jentesatsing på sykkel

Av
Artikkelen er over 15 år gammel

Mosjøen og Omegn Cycleklubb (MOC) har fått med jentene på sykkel, og nå satser de ekstra før Vefsntråkket. Det blir egen jentekveld før lørdagens turritt.

DEL

Det finnes ikke maken til sykkelklubb i landet, med en jenteandel som er så høy som i MOC. 60 av de 160 medlemmene er jenter/damer.

– Jeg er imponert over hva klubben har fått til, sier Ingun Pettersen. Hun kommer til Mosjøen for å snakke om sykling for jenter.

Aktiv karriere

Ingun Pettersen, som nå jobber med sykkel på heltid hos en av de største importørene av sykler, har en lang aktiv karriere bak seg. Hun har drevet med skøyter og roing, og har seinere gått over til sykling.

– Etter min aktive karriere på skøyter og i roing ville jeg fortsette med en utholdenhetsidrett, og det første jeg prøvde meg på var Styrkeprøven mellom Trondheim og Oslo. Senere har det blitt både landevei og terreng, sier Ingun, som har lagtempomedalje for TVK. Da hun var aktiv roer deltok hun blant annet i OL.

– Perfekt for alle

– Sykling er perfekt for alle som vil mosjonere, og det er ikke uten grunn at spinning har blitt så populært blant jenter. Vi er ikke så fokusert på å konkurrere, men det er artig hvis flere kan komme seg ut fra spinningsalen og ut på veien og i terrenget. Å delta i turritt er heller ikke så farlig, sier hun.

På jentekvelden før Vefsntråkket skal hun snakke om å ta steget ut.

– Sykkel er en spesiell idrett fordi den kan drives på så mange plan. Helt fra sykle til jobben og opp til knallharde konkurranser. Utgangspunktet tror jeg er at det skapes et miljø.

Flere på sykkel

– I Mosjøen har de tydeligvis klart å skape et miljø som jentene liker. Hvis miljøet blir for fokusert på konkurranse skygger jentene banen. De liker å ha noen å trene sammen med, og et sosialt miljø rundt treningene og i klubben, sier Ingun, som tar med seg sykkelen til Mosjøen.

– Jeg er ikke i form til hard konkurransesykling nå, men jeg skal nok karre meg rundt løypa, sier hun. Arrangørene av Vefsntråkket slår på stortromma i år, samtidig som de oppfordrer jenter om å delta.

God deltagelse

– Det ser ut til at vi får god deltakelse, og jeg håper spesielt at jentene blir med.

Premieringa er blant annet helt lik på herrer og damer, og det er ikke vanlig i turritt andre steder i landet, sier Tom Eriksen i MOC.

Han ser for seg at deltakerantallet vil øke fra 85 i fjor til over 200 i år.

Artikkeltags