Anette Sagen (29) fikk OL-drømmen knust i vinter. En god sesong kan gjøre at vi får se henne i vinterlekene om fire år i stedet.

Pioneren for kvinnehopping kom aldri til Sotsji.

– OL var en stor skuffelse. Jeg får ikke gjort noe med det. Det som har skjedd, har skjedd. Jeg har fortsatt ikke klart å finne opp en tidsmaskin. Da må du riste av deg skuffelsen og se fremover, sier hoppjenta fra Fustvatnet halvannet mil utenfor Mosjøen.

På herresiden er Noriaki Kasai fortsatt med i verdenstoppen. Og det i en alder av 42.

Utenfor landslaget

– Så da ser vi deg i OL i 2018 i stedet?

– Den er nok litt drøy. For jeg begynner jo å dra på årene jeg også. Men Kasai er fortsatt med, så en skal aldri si aldri. Men kroppen og motivasjonen må holde. Det er mye jobb som ligger bak å hoppe godt på ski, sier Sagen til NTB.

– Er det lettere å gi seg på topp om det blir en god sesong, eller blir du bare mer motivert for å forlenge karrieren?

– Nå har jeg sagt en sesong av gangen i flere år. Kjenner jeg meg selv, blir det nok å tenke på den siste varianten. Når ting går bra, er det mye enklere å motivere seg videre, sier Sagen.

Hun har trent utenfor landslaget i sommer og høst. I stedet ble det satsing under Kollenhopps vinger.

– Det er uhyre vanskelig å si hvordan jeg ligger an, for jeg har ikke hoppet med de andre landslagsjentene. Jeg har ikke sett andre hoppe på fryktelig lenge. Det er vanskelig å spå hvordan nivået mitt er, sier 29-åringen.

Pilen går oppover

– Men du har vært med så lenge at du vel vet omtrent hvordan du ligger an?

– Jeg føler meg bedre forberedt enn på flere sesonger. Jeg har fått trent veldig godt over lang tid. Kroppen er mye bedre. Jeg er godt fornøyd. Så får vi se hvordan ting er når jeg kommer på snø. Men pilen har gått oppover i hele høst, særlig de siste månedene har det gått veldig bra. Jeg har ikke lyst til å være med som listefyll. Målet er å prege hopprennene igjen, sier Sagen.

Til helgen åpner jentenes verdenscupsesong i Lillehammer. Der håper skadeplagede Sagen å vise seg fram etter noen sesonger i skyggen.

– Jeg er i angrepsposisjon, ikke forsvarsposisjon som jeg var i. Og det trives jeg godt med. Jeg har alltid vært flink til å legge stort press på meg selv, og det har jeg lært meg at ikke er så lurt. Det er kanskje litt lettere å gjøre jobben nå, når jeg ikke har et så stort press fra omgivelsene. Får jeg ut makshoppene mine, skal jeg være innenfor topp ti i verdenscupen, sier Sagen.

I februar er det ski-VM i Falun, sesongens høydepunkt.

– Dit skal jeg klare å komme meg, sier Helfjell-hopperen.