Hoppmiljøet i Vefsn tok på seg kombinertkonkurransen Kombilekene på kort varsel da de fikk forespørsel fra NSF. Vanligvis arrangeres dette i Folldal, men de sa fra seg arrangementet i januar.

Nå har de lokale arrangørene avlyst rennet fordi det bare kom 10-12 påmeldinger.

– Noen trøndere og noen fra Hedmark meldte seg på i tillegg til løpere fra Nordland. Det var altfor få til å arrangere et såpass stort renn som Kombilekene, sier Johansen.

Deltakergrunnlag

Det er ikke mange deltakere i de aldersbestemte klassene i kombinert, men arrangørene i Vefsn Hopp, Remma IL og Mosjøen IL hadde likevel håpet på 40 deltakere til sammen. Kombilekene gjelder årsklassene 13-14 år og 15-16 år.

Sist helg var det 11 deltakere i kombinert G15 i Hovedlandsrennet og 8 deltakere i G16.

I Solan Gundersens vinterleker, som er den store hopp- og kombinertkonkurransen for 13-14-åringer som også gikk sist helg, var det over 40 deltakere i den rette aldersgruppen.

– Ingen tvil om at det hadde vært grunnlag for 40 deltakere, men det er tydelig at de ikke prioriterer konkurranse så langt nord, sier Johansen.

– Ødelegger selv

– Jeg tror de ødelegger for seg selv når de ikke stiller opp utenfor sentrale deler av landet. Hvis det blir slik at de bare kan delta på Østlandet blir det enda tynnere i rekkene, mener Vidar Johansen.

Hjemmehåpet Emil Vilhelmsen, som ble nummer to i Hovedlandsrennet, får dermed ingen konkurranse på hjemmebane som han hadde håpet.

– Det er synd for Emil, og også for de andre fra Nordland som endelig kunne fått et stort renn i fylket. Jeg har snakket med Skiforbundet og de syns også det er trasig, men de klarte ikke å overtale deltakerne, sier Alv Arne Vilhelmsen som har vært sentral i planleggingen.

Arrangørene har lagt ned et betydelig arbeid etter at de bestemte seg for å ta utfordringen.

– Vi fikk forespørselen i januar, og etterpå har vi markedsført Kombilekene i alle kanaler. Jeg tror de aktuelle klubbene og kretsene har fått med seg at vi tok over arrangementet. Dessuten har vi gjort et godt stykke arbeid med planlegging lokalt, og jeg vil takke det lokale næringslivet for støtten. De stilte opp som vanlig når vi tar på oss større arrangement, sier Vidar Johansen som legger til at neste arangement nå blir Vårhopprennet 18. april.