Motorsportkonferansen er den årlige samlinga hvor motorfolket møtes.

I år er det fjerde året de har motorsportgalla med prisutdelinger, og det foregikk i Tønsberg.

Bjørn Øyvind Sæteren fra Hattfjelldal har sittet seks år i styret i seksjon snøskuter i Norges Motorsportforbund. Signe Iren Bråten (17) fra Hattfjelldal var nominert til årets utøver og årets kvinnelige utøver.

– Vi kom med forslag fra vår seksjon, og en jury har plukket ut de nominerte, sier han og legger til at det er gledelig at en utøver fra bygda for første gang er nominert.

– Signe er en verdig kandidat. Så får vi håpe at hun rekker opp, sa han før lørdagens Motorsportgalla.

Juryens leder er Anders Minken og han har med seg Tommy Rovelstad og Tove Paule.

– Det er stort å bli nominert, og jeg tør ikke håpe på noe mer, sier Signe før hun reiste sørover.

Dessverre ble det med nominasjonene for Bråtens del i år, og hun nådde ikke opp i noen av de to kategoriene hun var nominert i.

God sesong

Sist vinter slo Signe til med seier i Midt-Norsk og norgescupen. Hun ble nummer to i nordisk mesterskap på hjemmebane og nummer to i historiens første VM i Skellefteå i Sverige.

– Jeg burde vunnet nordisk på hjemmebane, men skuteren ble ødelagt i tredje heat. Jeg ledet etter to heat, forteller Signe som satser hardt foran sesongen.

– I fjor ble det en amputert sesong på grunn av snømangel. Jeg håper det blir mange flere løp i år, sier hun.

Signe var nominert i klassen årets snøskuterutøver sammen med kjente navn som Kristoffer Holm og stortalentet Elias Ishoel.

I klassen årets kvinnelige utøver var hun nominert sammen med motorsykkelutøver Genette Klyve Våge og båtsportsutøver Mette B. Bjerknæs..