Ingen fulgte Tom

RYKKET:   Tom Eriksen, MOC og Pål Andre Thorsby, Follo rykket tidlig fra feltet, og her er de alene ved Drevvatn. Da Tom rykket like før Brekken var det slutt for Thorsby. (Foto: Per Vikan)

RYKKET: Tom Eriksen, MOC og Pål Andre Thorsby, Follo rykket tidlig fra feltet, og her er de alene ved Drevvatn. Da Tom rykket like før Brekken var det slutt for Thorsby. (Foto: Per Vikan)

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Pål Andre Thorsby forsøkte å følge Tom Eriksen, men fikk svi for det mot slutten. Ingen kunne følge den råsterke syklisten til mål.

DEL

Politimesterskapet (PM) i Mosjøen ble avsluttet med fellesstart torsdag ettermiddag. I ei flott rundløype fra byen, rundt Elsfjord og til Vefsn landbruksskole var det ingen tvil om hvem som var best.

Tom Eriksen paraderte i mål et par minutter foran feltet.

Holdt følge

Det ble tidlig klart at Tom Eriksen og Pål Andre Thorsby hadde lyst til å stikke fra hovedfeltet. Like ovenfor Granmoen skole rykket de fra og skaffet seg fort en ledelse på et minutt.

I Elsfjord var ledelsen økt til 1.15, og på toppen av stigningene hadde de nesten to minutter på hovedfeltet.

– Vi ble enige om å kjøre sammen, og vi fikk oss en ledelse uten å kjøre knallhardt, sier Tom Eriksen etter målgang.

Ledelsen ble etter hvert litt over to minutter, men hovedfeltet tapte ikke så mye på E6 nedover fra Luktvatn.

– Jeg kjente at Pål Andre hadde problemer med å kjøre så hardt som vi burde, og var redd feltet kunne ta oss inn. Derfor rykket jeg fra ved Brekken, sier Eriksen.

Møtte veggen

Pål Andre Thorsby er vanligvis en like god landeveisrytter som terrengrytter, men han fikk store problemer med å følge Eriksen.

– Jeg vet ikke hva som skjedde, men det var plutselig helt tomt, sier fjorårets trippelmester etter at han slet seg i mål på en for han uvant svak plassering.

Onsdag syklet han feil etter å ha ledet terrengrittet, og torsdag formiddag kjørte han en flott tempo.

Han ble tatt igjen av hovedfeltet og hadde ingen muligheter til å følge de beste til mål.

Jubel igjen

Årets politimester i fellesstart ble samme mann som vant onsdagens terrengritt. Hardhausen Egil Sletteng (43) fra Narvik jublet like mye som onsdag da han spurtbeseiret de andre i hovedfeltet torsdag.

– Det er skikkelig artig å ta østlendingene når de endelig beveger seg opp til oss. Det er ikke for ofte de konkurrerer i vår landsdel, sier Sletteng, som er en hardhaus både på ski og i terrengløp. Han er tidligere vinner av mange PM på ski.

– Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har vunnet i andre idretter, men sykkel er egentlig ikke min greie. Det var ekstra artig å ta dem her, sier han.

Innspurten var lagt til motbakken opp mot landbruksskolen, og det passet hardhausen bra.

– Gi meg motbakker så går det bra. Jeg slet faktisk med å holde følge på flatlandet, sier en glad vinner.

Artikkeltags