Gå til sidens hovedinnhold

– Idretten er samlet

Artikkelen er over 6 år gammel

– Vi har samlet uttalelsene fra idrettslagene og skal jobbe videre med kommunen. Idretten er samlet i motstanden mot halleie, sier Gerd Synnøve Sandstrak, leder i Idrettsrådet i Vefsn.

Tidligere i høst ble idretten invitert til å si sin mening om innføring av halleie for å øke inntektene på idrettsanleggene.

I et stormøte med politikere og idrettsadministrasjon var det ganske klart at innføring av halleie ikke er populært.

– Nå har vi fått inn høringsuttalelsene fra lagene, og i dag la vi fram dette for kulturutvalget, sier Sandstrak etter møtet med leder Jim Nerdal og resten av kulturutvalget. Politikerne i utvalget fikk høre hva idretten mener.

– Det er ingen tvil om at idrettslagene ønsker at ordningen med idrettskortet skal fortsette. Det er sterk motstand mot å innføre halleie. Idrettsadministrasjonen har kommet med tre forslag på hvordan inntektene kan økes, og vi vil gå for fortsatt bruk av idrettskortet. Forslagene om halleie eller innføring av en anleggskontingent ser det ikke ut som idrettslagene støtter, sier Sandstrak.

Barbro Benum og Gerd Synnøve Sandstrak tror det går an å «fornye» idrettskortet.

– Slik det har fungert har det ikke kommet inn nok penger. Vi må se på satsene, og vi må oppfordre lagene til å ta dette alvorlig. Det blir uhyre viktig at alle som trener betaler dette kortet for at det skal fungere. I motsatt fall er det kanskje ikke til å unngå at det innføres en annen betalingsordning, for eksempel halleie, sier de.

Leder i kulturutvalget deler idrettens syn på saken. Han vil beholde idrettskortet.

– Det er ikke samsvar mellom antallet som trener og antallet som har betalt idrettskortet. Kontrollrutinene må bli bedre, og satsene må også økes. I dag snakker vi om mange gratispassasjerer, sier Jim Nerdal som minner om hva intensjonen med idrettskortet var i sin tid.

– Intensjonen var en avgift som ga en personlig adgang til alle anlegg, både ute og inne. Det vil si at noen følte de fikk lite igjen for kortet og noen fikk veldig mye for samme avgift. Men solidaritetsprinsippet var viktig, sier han.

PS! Idrettsadministrasjonen skal legge fram saken for kommunestyret i høst, og kulturutvalget skal uttale seg.

Kommentarer til denne saken