– Jeg sliter veldig i dette føret. Synet mitt er ikke godt i utgangspunktet, og med snøfokk på brillene blir det i alle fall ikke stort jeg får med meg, sier Bjørn Kristiansen fra Rana.

Kun kortløype

På grunn av de nevte værforholdene ble det besluttet at alle skulle kjøre den korte løypa på to mil. Gjesteklassedeltagerne skulle egentlig kjørt ei løype på fire mil.

– Vi kunne ikke kjøre løp i den lange løypa, fordi den fyker igjen, og så klarer deltagerne ikke finne veien. Det ble vanskelig nok å kjøre tomilsløypa, forteller Charlotte Johansen fra Grane.

At det ble vanskelig å kjøre selv den korte løypa i de gjeldende forholdene fikk arrangøren snart erfare. Da start nummer to kjørte feil på isen av Fiplingvannet, fulgte en god del av de andre spannene i samme spor som han.

– Når en kjører feil, sprer det seg. Hundene har en tendens til å følge sporet av hundene foran, sier Johansen.

All feilkjøringa ble ikke utslagsgivende for plasseringene i løpet, og ingen visste om de som hadde kjørt feil faktisk tjente på det. Derfor fikk ingen trekk i tid.

Mette best

Selv om det er vanskelige forhold, så har de beste lett for å være best uansett. Mette Ånes fra Herringen vant den største klassen, 4 spann polar, hele ti minutter før nummer to, Charlotte Johansen.

– I dag var det vanskelig, men hundene mine er godt trent og klarer seg godt uansett forhold, sier Ånes.

Arrangøren av løpet er fornøyd med deltagelsen, men ikke med været.

– Det vi ønsker oss er finvær slik at folk kan komme og slå seg ned i skogen for å se på løpet. Men slik som været var i år, og i fjor, er det utelukkende folk som skal delta eller arrangere som dukker opp. Det er litt synd, sier Per Pedersen.

Se resultatliste side 14