Hugo og Tom satte rekord

Hugo Strand (foran) ble med helt inn til mål, mens Tom Eriksen veltet og måtte bryte ved Dombås. Laget deres satte rekord Trondheim-Oslo med 12 timer 51 minutter.

Hugo Strand (foran) ble med helt inn til mål, mens Tom Eriksen veltet og måtte bryte ved Dombås. Laget deres satte rekord Trondheim-Oslo med 12 timer 51 minutter.

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Team Velo Club Zoncolan knuste den gamle rekorden Trondheim-Oslo med helgelendingene Hugo Strand og Tom Eriksen på laget. Hugo var med helt til mål, mens Tom havnet i asfalten på Dovrefjell.

DEL

– Det ble et helvete for meg, men jeg er selvsagt glad på lagets vegne at vi knuste rekorden, sier Tom på telefon dagen derpå

I asfalten

Søndag var han mer enn mørbanket etter en velt som kostet både han og laget mye.

– Jeg lå bak en som veltet i 60 km/t og hadde ikke sjanse til å unngå sammenstøtet. Bak meg kom det fire ryttere som kjørte på meg og til sammen var vi åtte mann innblandet i velten, sier han.

Etterpå forsøkte han å sykle videre, men måtte gi seg etter Dombås.

– Vi lå an til 12.40, og jeg tror laget hadde klart den tiden uten dette uhellet, sier Tom som fikk en kraftig skade i leggen i tillegg til at både hofte, rygg, skulder og et håndledd fikk hard medfart.

– Jeg har hatt en hard natt, sier han.

Det var ikke bare velten som hindret Team Velo Club Zoncolan fra å sette en enda bedre rekord enn den de gjorde. To ryttere ble disket på grunn av bilpes.

Bestemt seg

Laget hadde bestemt seg for å sette rekord i Styrkeprøven. Den skulle være så god at ingen gidder å prøve på å slå den på noen år. Det tror lagkaptein Tronn Skjerstad at laget har klart med tiden 12.51.04. Den gamle Rye-rekorden var 13.28.00.

Rye har vunnet Trondheim-Oslo klart de siste årene. Faktisk har lagkapteinen på Zoncolan syklet for Rye i mange år, og slo sin egen rekord i år. Han ble utfordret av en av eierne i Zoncolan, Riulf Rustad, som mente at det måtte være mulig å sykle fortere fra Trondheim til Oslo enn det Rye og Tronn Skjerstad hadde gjort hittil.

– Turde prøve

For å klare det mente Skjerstad at det skulle ryttere til som turde å prøve noe annet, og som turde å ta risiko.

– De vi lette etter hadde det til felles at de ville og våget å sykle fort. De fant 23 sykkelryttere av dette kaliberet. Elleve av dem kom til mål i Oslo. Skjerstad bruker ord som magisk og enormt når han skal beskrive det han har vært med på.

– Vår visjon var å sykle så fort at ingen vil prøve å slå rekorden på mange år, sier Skjerstad, og innrømmer at en del av planen er at han skal slippe å sykle distansen på noen år.

– Nå kan jeg sykle Eidsvoll-Oslo med sønnen min neste år, smiler den slitne og kalde lagkapteinen.

PS! Rye kom også i år mål til ny bestetid. De brukte 13.17 fra Trondheim. De kunne suge på rekorden i åtte minutter før Zoncolan kom sterkt bakfra.

Artikkeltags