Historisk europatur

UEFA FUTSAL CUP: Tor Christian Klaussen jubler for poeng og avansement sammen med keeper Kenneth Rakvaag i fjorårets kvalikrunde i UEFA Futsal Cup i Serbia. Vegakameratene gikk til hovedrunden, og i år er de direkte kvalifisert.(Foto: Ida Malene Hassel Øveråsen,

UEFA FUTSAL CUP: Tor Christian Klaussen jubler for poeng og avansement sammen med keeper Kenneth Rakvaag i fjorårets kvalikrunde i UEFA Futsal Cup i Serbia. Vegakameratene gikk til hovedrunden, og i år er de direkte kvalifisert.(Foto: Ida Malene Hassel Øveråsen,

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Denne uka skal Vegakameratene spille i hovedrunden i UEFA Futsal Cup.

DEL

De har som første lag i norsk futsals historie sikret seg seedet plass, og slipper kvalik slik de har gjort tidligere.

Nå skal de til Ungarn for å kjempe om avansement til Elite Round.

I Ungarn møter de blant annet det slovakiske storlaget Slov-Matic Bratislava, som er en blåkopi av det slovakiske landslaget. De to beste går videre til eliterunden.

Vegakameratene har spilt i eliteserien i Norge siden den ble opprettet i 2008/09. De tok sitt første seriegull i 2010/11-sesongen og har vært landets ledende futsallag etterpå med fire gull.

Som serievinner har de forsvart Norges ære i UEFA Futsal Cup, og ble første norske lag videre til hovedrunden i 2011.

I år brøt laget en ny milepæl ved å bli direktekvalifisert til hovedrunden som første nordiske lag. De ble nordiske mestere i år. De møter Slov-Matic Bratislava (Slovakia), MVFC Berettjóújfalu (Ungarn) og APOEL Nicosia (Kypros).

Torsdag 2. oktober:
Matic Bratislava Apoel FC
MVFC Vegakameratene

Fredag 3. oktober:
Vegakam Matic Bratislava
MVFC Apoel FC

Søndag 5. oktober:
Apoel FC Vegakameratene
Matic Bratislava MVFC

Keeper Kenneth Rakvaag er en sentral spiller på laget, og han gjorde nylig en kjempeinnsats på landslaget som møtte Italia i to kamper. Han sto godt i den første kampen som endte uavgjort 2-2.

TV2s kommentator mente kampene mot Italia viste at Rakvaag holder internasjonalt nivå.

– Ambisjonene mine er å bli en av Europas beste keepere. Om det skjer innenlands eller utenlands vil tiden vise. Jeg er åpen for å flytte på meg hvis det rette tilbudet kommer. Det hadde jo vært utrolig kult å dra til utlandet for å lære, og kanskje også leve av å spille futsal, sier Rakvaag til klubbens nettside vegakameratene.no.

Kenneth Rakvaag har nettopp flyttet til Trondheim sammen med familien.

– Det blir strålende å få trent med laget jevnlig, så jeg slipper å spille vanlig fotball for å holde meg i gang.

Han har tro på videre avansement i Europa for første gang.

– Jeg er alltid optimist, men vi vet det kommer til å bli tøft. Jeg tror likevel at sjansen aldri har vært større for at vi skal kvalifisere oss til eliterunden.

Vegakameratene har sikret seg en midlertidig forsterkning til UEFA-kampene. Finske Panu Autio, som er landslagskaptein og har spilt i Spania, er med i troppen som drar til Ungarn.

PS! Den norske serien starter tidlig i november og Vegakam møter Sjarmtrollan lørdag 9. november og KFUM Oslo dagen etter. Kampene mot naboklubbene Nidaros og Tiller er ennå ikke fastsatt, men klubben jobber med å få en av kampene til Brønnøysund.

Artikkeltags