Det klarte de uten store problemer.

SIL-herrene var klar over at Rørvik på lørdag kom til å bli en hard nøtt, og hadde som mål å få med seg totalt to poeng i kamp mot dem og Steinkjer 2 i helga.

Og med tap mot Rørvik (28-41) og seier mot Steinkjer 35-27) kunne altså laget reise hjem med to poeng i bagasjen.

– Mye bra i perioder

– Vi forventet å møte et godt lag da vi spilte mot Rørvik lørdag, og det gjorde vi. De gikk ganske kjapt opp i en 6–1 ledelse, men derfra og et godt stykke ut i omgangen er vi med. Vi hentet dem inn, og lå under med ett mål, men så roter vi litt, sånn at de får seks mål på oss før pause, forteller SIL-trener Greger Moland.

Rørvik hadde ledelsen 20–14 til pause, og økte til 41–28 i løpet av andre omgang.

– Andre omgang er ganske lik første. Vi begynner litt dårlig, og de øker ledelsen. Så har vi en god periode. De får fire-fem lette helt på slutten der vi halvveis har gitt opp. Det er unødvendig, men sånn ble det. Vi gjør litt mye tekniske feil, men spiller mye bra håndball i perioder, sier Moland.

Ny svak start

Dermed var det et revansjesugent Sandnessjøen-lag som gikk inn for å slå Steinkjer 2 på søndag. Men nok en gang åpnet kampen dårlig for SIL.

– Det var utrolig svakt fra vår side, og vi ligger under 6–1 etter omtrent 10 minutter. Vi kommer til mange sjanser, men bommer mye alene med keeper. Vi gjør en del dumme valg i kontraen og kaster bort ballen for lettvint. Men så begynner guttene å sette sjansene, og vi tar dem igjen etter et par og tjue minutter. Derfra og ut er det jevnt, sånn at det var uavgjort til pause, forteller Moland.

SIL har trent godt før årets sesong, noe de virkelig fikk uttelling for etter pause mot Steinkjer. Laget vant til slutt 35–27.

Kontroll etter pause

– Det var aldri noen tvil etter pause. Vi kjørte tempo på dem, og de var slitne. Godt målvaktsspill og mye bra forsvarsspill gjorde at vi kom til en del rushpasninger og fine overganger. Så setter vi det fleste av det vi skal sette. Vi fikk rettet på det meste av det vi skulle rette på fra lørdagen.

Med to seire og to tap, i tillegg til mye godt spill, har SIL fått en fin start på årets sesong.

– Dette var en kollektiv opptur. Lagmoralen var kjempegod, så dette var virkelig en lagseier. Vi har mange kjappe spillere og er godt trent. I helga kom vel alle spillerne på scoringslisten i begge kampene. Alle spilte så bra at jeg ikke vil trekke fram noen navn. De vi hadde med er så jevngode at det nesten ikke spilte noen rolle hvem som var innpå. Det er nok en av fordelene våre i år, at vi har et så jevnt mannskap, sier Greger Moland.