Helgelandstrippelen

Artikkelen er over 14 år gammel

Lørdag og søndag går den tredje og siste runden i Helgelandstrippelen. Det er sykkelklubbene på Helgeland som samarbeider om dette arrangementet.

DEL

Første ritthelg gikk i Sandnessjøen 4 og 5. juni og andre ritthelg var i Mosjøen 11 og 12. juni.

Nå går tredje ritthelg i Mo i Rana, og lørdag er det Langvasstempoen (10km) som står på prgrammet. Søndag er det fellestart, og det er det tradisjonsrike Myskoxrittet (70 km) som skal sykles.

– Jeg er ikke imponert over påmeldingene fra naboklubbene, spesielt ikke Mosjøen og Omegn Cycleklubb, sier Jon Olav Langfjell i Rana sykkelklubb.

Han forteller at forhåndspåmeldingen har gått tregt, men det har sammenheng med at mange vil melde seg på løpsdagen.

– Jeg har fått signal fra Sandnessjøen og Omegn CK at de kommer med 6-7 ryttere. Fra MOC har jeg ikke hørt så mye, annet enn at rittene våre kolliderer med Birkebeinerrittet og et lokalt arrangement i Mosjøen, sier Langfjell.

Per Fagerli i MOC sier at de ikke har så mange medlemmer som satser aktiv på landevei, men at de likevel vil komme med fem ryttere.

– Kollisjonen med Birken gjør nok sitt til at vi ikke blir flere, men vi er ikke mange i klubben som trener landevei. Vår klubb er vel en typisk terrengsykkelklubb, sier nestlederen i MOC.

HelgelandsTrippelen er ny av året, og kom igang etter et forslag fra Rana Sykkelklubb. Det er et samarbeidsprosjekt mellom Rana Sykkelklubb (RSK), Mosjøen Sykkelklubb (MOC), og Sandnessjøen Cykleklubb (SOCK). Klubbene skal arrangere hver sin ritthelg, med et temporitt og et landeveisritt.

Alle tre klubbenes store ønske og mål var at mosjonistene skulle hive seg med, men det er få mosjonister som deltar i flere enn et lokalt ritt.

– Til Myskoxrittet venter jeg 50 ryttere. Vi har reklamert godt for rittet, og jeg blir skuffet hvis vi får færre, sier Jon Olav Langfjell.

Artikkeltags