Hektisk for MOC

FELLESTRENING: I går kveld var det landeveisgruppa på 20 syklister som hadde fellestrening. Leder i Mosjøen og Omegn Cycleklubb, Jens Berget, regner med at alle stiller opp nå klubben arrangerer Vefsntråkket til helga. (Foto: Per Vikan)

FELLESTRENING: I går kveld var det landeveisgruppa på 20 syklister som hadde fellestrening. Leder i Mosjøen og Omegn Cycleklubb, Jens Berget, regner med at alle stiller opp nå klubben arrangerer Vefsntråkket til helga. (Foto: Per Vikan)

Artikkelen er over 11 år gammel

Til helga er de i gang med sin første konkurranse, og utover sesongen står arrangementene i kø.

DEL

Det blir en hektisk sesong for Mosjøen og Omegn Cycleklubb (MOC).

– Vi har flere syklister i trening enn før, og vi skal arrangere mange ritt, sier leder Jens Berget.

Sykkel på frammarsj

Det er ingen tvil om at sykkelinteressen er stigende på hele Helgeland, og i år er det spesielt landeveissykling som er populært.

– Det begynte vel egentlig for fullt i fjor. Flere og flere skaffer seg landeveissykler, og de har det gjerne i tillegg til terrengsyklene. Deltakelsen i det første turrittet i Sandnessjøen var stor, og det er ennå mange som ikke har tatt sjansen på å konkurrere. Oppfordringen går i år til dem som trener langs veiene og som kanskje syns det blir for seriøst med konkurranse. Det er ikke farlig å delta i ritt, og dess flere som deltar dess artigere er det, sier Berget.

Første arrangementet til MOC skal foregå over to dager i pinsen.

– Nå har vi funnet en trase som vi har tro på. I fjor kjørte vi Politimesterskapet i løypa fra Mosjøen og rundt Elsfjord, og nå blir nok det den faste Vefsntråkk-løypa, sier han.

HelgelandsTrippelen

Samarbeidsprosjektet mellom MOC, Rana Sykkelklubb (RSK), og Sandnessjøen Cykleklubb (SOCK) arrangeres for fjerde år på rad. Klubbene arrangerer hver sin ritthelg, med et temporitt og et landeveisritt.

– Det ser ut til at Helgelandstrippelen får bedre og bedre fotfeste. Våre to ritt er Kjemsåstempoen og Vefsntråkket til helga, mens SOCK kjører Kleivamila og Sandnessjøen Criterium 24. og 25. mai, sier Berget.

Kjemsåstempoen er prøvd før, og den 4 kilometer lange løypa har målgang like ved alpinanlegget. Vefsntråkket er 86 kilometer langt, og både start og mål er lagt til Vefsn landbruksskole i Marka.

De to siste rittene i trippelen er Myksosrittet 16. august og Spenst-tempoen dagen etter på Mo.

Marka Rundt

MOC skal arrangere sin del av trimkarusellen i Vefsn søndag 17. juni. Trimkarusellen startet med Hjartfjellrennet på ski i vinter og avsluttes med Reinfjellmarsjen søndag 31. august.

– Marka Rundt har blitt en tradisjon. Der har vi en trimklasse som sykler én runde, mens de som vil konkurrere på tid sykler tre runder. De som vil bli Vefsnhardhauser må sykle på tid, men alle som fullfører en distanse er med i trekningen av hovedgevinsten i trimkarusellen, sier Berget.

I tillegg til Helgelandstrippel og Marka Rundt skal klubben arrangere Tour of Norway for kids, nordnorsk mesterskap og Værstingen.

– Arrangementene er heldigvis spredd helt fra våren til høsten så vi klarer kanskje å flette inn noen småarrangement i tillegg, sier lederen.

Artikkeltags