Hardkjør for lokal sykkelduo

Av
Artikkelen er over 15 år gammel

Terje Jørgensen og Trond Nyland dokumenterte i Birkebeinerrittet at de har krutt i beina. Det løpet de to milslukerne kjørte i helga er det ikke mange som kopierer.

DEL

Jørgensen og Nyland kjørte friskt og offensivt i den 12.utgaven av verdens største og mest populære terrengsykkelritt på sykkel.

Begge klarte merket med god margin. Fattige 40 sekunder skilte helgelendingene. Terje var raskest av de to. Han ble klokket i mål på 3 timer, 23 minutter og 51 sekunder. Både Jørgensen og Nyland hadde uhell underveis. Velt og trøbbel med girene var en fellesnevner for de lokale syklistene. Guttene bet tennene sammen og tråkket inn til gode tider og plasseringer.

Kluss med girene

Terje Jørgensen ville ikke bruke vanskelige forhold som unnskyldning for at det gikk litt tregere enn det han så for seg før start. Sandnessjøen-sliteren var sterk i troen på at han hadde nådd målsetningen dersom det var litt tørrere.

– Det kom noen skikkelige regnskyll både natta før og i morgentimene. Dermed ble det både fuktig og sleipt i deler av traseen. Jeg visste før start at det under slike omstendigheter er lett å få girproblemer. Flere ganger hadde jeg kluss med kjedet og girene. Det førte til en del ufrivillige stopp. I starten var jeg så pigg at jeg klarte å kjøre inn de jeg syklet sammen med. Fikk etter hvert føle på kroppen at det kostet mer enn det smakte. Jeg gikk tom for krefter og ble tvunget til å justere farten. Ser i ettertid at jeg i stedet burde ha tatt det med ro til det kom en pulje bakfra, sa Terje til Helgeland-Arbeiderblad. Både han og Trond var tilfredse med at de klarte merket med god margin. Begge beviste i rittet at de holder godt nasjonalt nivå.

Var oppe i ett døgn

Det var neppe noen av konkurrentene som hadde like hardt program som pedaltråkkerne fra Helgeland.

Grytidlig fredag morgen satte de seg i bilen og kjørte sørover. Fredag kveld var de fremme på Rena. Det ble noen timer i soveposen før vekkerklokken ringte. Selve rittet ble en av mange utfordringer denne weekenden. Terje og Trond fikk vasket både seg selv og syklene etter innkomsten. Et måltid ble det også etter de 89 strabasiøse kilometerne over fjellet. De måtte tilbake til Rena for å hente bilen. Mørket var i ferd med å senke seg over Østerdalen da Nyland endelig kunne sette seg bak rattet. Klokken fire og fem var de fremme i henholdsvis Mosjøen og Sandnessjøen. Nyland var ikke mer utslitt enn at han konkurrerte på nytt søndag.

– Trond er en skikkelig tøffing. Stort mer er det ikke å si om det, sier Jørgensen. Planen var at de skulle reise torsdag for å få bedre tid til forberedelsen og oppladning. Det lot seg ikke gjøre ettersom Jørgensen var bortreist i jobbsammenheng. Maratonsyklistene kunne ha overnattet på Lillehammer til søndag. Det ville både ha fordyret og forlenget turen. Terje legger ikke skjul på at det var godt å trekke dyna over hodet da han endelig var hjemme. De legger opp til et tilsvarende løp om en knapp måned. Fordelen med Birkebeinerløpet er at det er både start og innkomst på Lillehammer. Guttene slipper å reise om Rena. Duoen slipper å bruke hele natta ettersom de kan ta fatt på heimturen mye tidligere.

Artikkeltags