– Har utviklet meg

Artikkelen er over 16 år gammel

Tom Eriksen (38) ser framover mot en skikkelig styrkeprøve på 112 kilometer i Sverige i september. Det blir avslutningen på en sesong som har vært positiv.

DEL

Han ha deltatt jevnt og trutt i sommer, og terrengsyklisten har forbedret resultatene fra fjoråret.

– Jeg har utviklet meg videre, og jeg har fått mer ut av sommerens løp enn ventet, sier Tom, som blant annet har vunnet Skarverittet i sin klasse, og gjort en flott prestasjon i MTB-Vättern.

Styrkeprøver

Rittene han har deltatt i er skikkelige styrkeprøver, og både Skarverittet og MTB-Vättern er harde på sine måter.

– Løypa i MTB-Vättern er svært svingete, kupert og har dårlig underlag. De 72 kilometrene gir en masse utfordringer, og du får ikke fred et sekund, sier Tom som kom inn til en 38. plass totalt av de 2.000 rytterne som fikk lov til å kjøre.

– I fjor fikk jeg en 58. plass, og er fornøyd med resultatframgangen. Men gjennomføringa var også bedre, og viser at jeg har blitt bedre i terrenget. Treninga i Mosåsen og andre steder har gjort meg bedre, sier han.

Rett opp og ned

Skarverittet, med start og mål i Hol i Hallingdal, er spesielt fordi det bærer rett opp på fjellet etter starten på de 70 kilometrene.

– Jeg fikk kjørt meg skikkelig oppover lia, og det passer nok ikke meg å gå rett på så harde stigninger. Likevel hang jeg med og fikk en 25. plass totalt. jeg var vel sju minutter etter vinneren, og det er jeg fornøyd med, sier Tom som sist helg utklasset alle i terrenrittet Ranværingen (50km).

Grenserittet fra Strømstad til Halden er den eneste nedturen i sommer. Der måtte Tom bryte etter 15 kilometer av løpet på grunn av tekniske problemer.

– Det var et kjedeproblem som utviklet seg til full rasering av giret. Hadde ikke mulighet til å fortsette, og det var litt synd for jeg satt godt sammen med toppløpere som Rune Høydahl og andre i teten.

Trene allsidig

Etter at han tok opp igjen sykkelsatsinga har han virkelig fått blod på tann, og nå skal han fortsette den harde treninga.

– Jeg kan ikke trene så mye mer enn jeg gjør, men jeg ønsker å gå mer på ski og kanskje løpe litt mer. Dessuten har jeg fått en treningsgruppe sammen med meg i Mosjøen, og det er bare positivt for meg å lære andre terrengsykling. Det er motiverende å trene sammen, sier han.

Han leker med tanken på å få til en eller annen konkurranse lokalt, men vil ikke røpe hva det er.

– Det skal være noe som er ekstremt og rått, og kanskje kan det bli en realitet raskt.

Artikkeltags