- Det finnes mange dartklubber i Norge, men ingen på Helgeland. Det har vi tenkt å gjøre noe med, svarer Bjørn-Ove Hultgren på spørsmål om hvorfor han oppretter Helgeland Dart Klubb (HDK).

- Det er en enkel sport som passer for alle, og som krever minimalt av utstyr for å holde på med.

Hultgren er opprinnelig fra Majavatn, men er bosatt på Mo. Sammen med Oddbjørn Kvannli fra Brønnøysund, ser de for seg en dartklubb for hele Helgeland der man bytter på hvor man spiller.

Godt i gang

Selv om klubben offisielt ikke starter sin aktivitet før i 2015, kan Helgeland Dart Klubb allerede skilte med egen hjemmeside. Nye medlemmer får også en medlemsskjorte med klubbens logo på.

- Vi vet at interessen er der, og har fått tilbakemeldinger fra hele regionen. Det var en dartklubb i Brønnøysund for noen år siden, men den ble nedlagt på grunn av for få medlemmer. Forhåpentligvis vil vi klare å samle sammen nok spillere siden vi har hele Helgeland som nedslagsfelt, sier Hultgren.

- Hva gjør dart så morsomt å spille?

- Det er et veldig taktisk spill, der også en liten porsjon flaks spiller inn. Man må øve mye for å bli god, og det er morsomt å legge merke til framgangen man gjør underveis, sier Hultgren.

Han er langt fra noen proff selv, men spiller dart stort sett hver eneste dag etter at han ble hektet på sporten for ett år siden.

- Jeg følger med når det er mesterskap på tv, og det hadde vært morsomt å få til noen turneringer her på Helgeland. Men det trenger ikke være så seriøst heller, vi samler gjerne sammen spillere og spiller kun for moro skyld også.

Internasjonalt

Dart har etter hvert fått større oppmerksomhet som idrett internasjonalt, og spesielt i Storbritannia er interessen stor. Hultgren tror ikke dette er idretten for de som vil gjøre seg store penger, men det er fullt mulig å tjene noen kroner gjennom deltakelse i de største turneringene.

- Både nasjonalt og internasjonalt er det turneringer med skikkelige premier. Vi må jo se litt hvordan det går med klubben framover, men et av målene er å kunne stille med lag i noen av disse, sier Hultgren.

- I tillegg kan man spille mot andre dartklubber i Norge gjennom elektroniske dartmaskiner (Radial Dart). Det finnes dessverre ingen i Nordland for øyeblikket, men de har slike i Trondheim blant annet.

Klubben har ikke egne lokaler, og Hultgren sier de mest sannsynlig kommer til å leie seg inn på puber eller spille hjemme hos de som har muligheter for dette.

- Jeg har planer om å kjøpe meg hus, og da kan jeg love en fullt innredet kjellerstue med nok av plass til både dart og fotball. Mange har kanskje disse mulighetene fra før av, og har lyst til å utfordre kjente og ukjente til et spill.

- Dart blir ofte forbundet med øl og publiv. Er det noen aldersgrense for å bli med i Helgeland Dart Klubb?

- Sporten har gått sin egen vei og bort fra denne forestillingen. Vi vil ha folk i alle aldersgrupper til å spille sammen med oss. Som jeg nevnte må man øve mye for å bli skikkelig god, og da er det jo en fordel å starte i ung alder.