I går skrev Ulrik under en toårskontrakt med Glimt, og 19-åringen fra Brønnøysund har ingen planer om å være noen blindpassasjer.

En i utgangspunktet tynn Glimt-midtbane ble litt fyldigere i går.

- Rett inn på laget

Foreløpig kan Glimt skilte med Christian Berg, Pape Alioune Ndiaye og Ulrik Saltnes på midten.

Det er rett inn i førsteelleveren foreløpig, gliser 19-åringen.

- Godt å ha signert. Det har ligget i kortene en stund at Saltnes ville bli tilbudt en kontrakt, men det kjennes likevel greit å ha signert papirene.

Jeg har visst at det kom til å skje en stund, men det er klart det er godt å slippe å tenke mer på det, sier Saltnes som ikke hadde store problemer med å bli enig med klubben.

Bjørn Tore Hansen var veldig villig til å høre på meg, så det gikk bare bra.

Vil vise seg fram

Saltnes fikk ingen innhopp i 1. divisjon i fjor, men har ingen planer om å stå med lua i hånda kommende sesong.

Det har ikke blitt så mange kamper på meg ennå, men jeg håper å få spille og vise meg fram denne sesongen. Jeg ønsker selvsagt å spille så mye som mulig. Hadde jeg ikke hatt trua på det, så hadde det ikke vært noen vits i å skrive under en ny kontrakt heller, sier 19-åringen som kom til Glimt fra Brønnøysund høsten 2010.

Glimt-treneren har store forventninger til unggutten:

Han har ikke mye erfaring på høyt nivå, men jeg synes han har tatt store steg på kort tid. Ulrik har enorm kapasitet, og er en spiller med stort pågangsmot og potensial. Muligheten for å få se ham i kamp i løpet av vinteren er stor. Så blir det opp til Ulrik å være godt nok forberedt når sjansen byr seg, sier Cato Hansen.

Scoret i cupkamp

Ulrik debuterte på A-laget i cupkampen mot Sortland i mai i fjor, og scoret like godt et mål.

Etter at han gikk til Glimt fra BIL slet han med en del skader på høstsesongen. I år har det gått mye bedre og han har spilt i HÅNO-serien med Glimt 2 og også spilt på juniorlaget som nesten spilte seg til finale i NM.

Saltnes er ikke den eneste tidligere BIL-spilleren som spiller for Glimt. Kristoffer Løkås, også han 92-modell, flyttet til Bodø i 2009, og har spilt for junior- og B-laget til Glimt.