God prestasjon i elendige forhold

VÅT STYRKEPRØVE: Team Helgeland ruller ut fra start i Styrkeprøven. Laget klarte ikke målet om 16 timer, men er fonøyd med 17:34 i svært dårlige værforhold. (Foto: Birger Ringseth)

VÅT STYRKEPRØVE: Team Helgeland ruller ut fra start i Styrkeprøven. Laget klarte ikke målet om 16 timer, men er fonøyd med 17:34 i svært dårlige værforhold. (Foto: Birger Ringseth)

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Team Helgeland klarte ikke målet på 16 timer i Styrkeprøven. Laget gjorde en enda større prestasjon.

DEL

– Slik forholdene var under årets styrkeprøve, så vil jeg påstå at det er en bedre prestasjon å komme inn på 17:34, enn å klare 16 timer under gode forhold, sier Lars Berge som var blant de 24 som holdt helt til mål.

Mange uhell

Det de aller fleste vil huske fra årets utgave av den store styrkeprøven, er været. Det regnet og var kaldt, og dette førte igjen til saktere tempo og mange uhell.

– Vi fikk vår første velt etter om lag seks mil da Halvor Nordstoga gikk i bakken. Han kom seg ikke opp til hovedfeltet igjen, og det er synd, sier Berge.

Nordstoga brakk et ribbein i fallet, og måtte til slutt bryte sin første styrkeprøve. Forholdene med vått underlag og relativt stor fart i perioder gjorde at uhellene kom tettere.

– Det er lett å gjøre feil i vanskelige forhold. I milene før målgang hadde vi også en velt, og en rekke punkteringer. Men disse problemene klarte vi å håndtere slik at alle ble med til mål.

Av 35 startende i Team Helgeland, var det elleve som ikke kom i mål med lagkameratene.

Lars Berge var i år med på Styrkeprøven for tredje gang. For to år siden kom laget inn på tiden 20:40, mens tiden i fjor ble på 18:49.

– Det går stadig fortere, selv om været var dårligere i år enn noen annen gang jeg har deltatt. Det er ikke lett når man starter i Drivdalen i migregn og motvind, sier Berge som roser særlig moværingene for organiseringa.

Det var miljøet fra Mo som hadde organisert apparatet rundt, og det fungerte veldig godt. I tillegg gjorde Mo-ryttere mye godt arbeid i feltet underveis, sier han.

– Blir det ny styrkeprøve neste år?

– Jeg har lovet min bedre halvdel at jeg ikke skal kjøre neste år, og da har jeg ikke noe valg, sier Lars Berge.

Artikkeltags