Fullførte trippel

PUNKTUM: Etter langrenn, sykkel og løping har Erik Horne Nordstoga (t.h.) blitt Super-Birkebeiner.

PUNKTUM: Etter langrenn, sykkel og løping har Erik Horne Nordstoga (t.h.) blitt Super-Birkebeiner.

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Erik Horne Nordstoga satte et verdig punktum i Birkebeinertrippelen. Han ble klokket i mål på 1 time, 40 minutter og 3 sekunder. Det holdt til en sterk 17. plass i klasse 25-29 år.

DEL

– Jeg hadde ærlig talt ikke trodd at jeg kom til å gjøre det så bra. Hadde en liten drøm om at jeg skulle komme inn under 1 time og 40 minutter. Det var tre sekunder som manglet på at jeg fikk se 1,39-tallet. Mest overraskende var det at jeg skulle få en så god plassering, sa Erik da han kunne titulere seg som Super-Birkebeiner.

Høyt opp

De som samme kalenderår klarer merket i Birkebeinerrennet, Birkebeinerrittet og Birkebeinerløpet kan det. Horne Nordstoga har vært høyt oppe på resultatlista i alle arrangementene. Det betyr at han vil gå en god plassering i trippelen. Mosjøen-gutten var ikke så opptatt av det da han hadde gjort seg ferdig med løpet.

– Det viktigste i år var å bli Super-Birkebiner. Jeg klarte merkekravet med god margin i alle tre disiplinene. Neste år kan det hende jeg stiler litt høyere. Har i hvert fall lyst til å ta trippelen flere ganger, sa 27-åringen til HA-sporten.

Erik som konkurrerte i langrennssporet i barne, og ungdomsskolealder, begynte for et par år siden å trene igjen. Siden har Horne Nordstoga hatt fin fremgang.

Nå frister det med flere utfordringer. I januar vurderer han å reise til Italia for å gå Marcialonga. Italiensk turrennklassiker som i år hadde over 1500 nordmenn på startstreken i Val di Fiemme-området. Det forventes at minst like mange vil stille i spagettilandet i år.

Tidkrevende satsing

– Jeg har tenkt å sette vekk sykkelen i noen måneder nå. Løping og rulleski kan det bli en god del av fremover. Det frister som sagt med flere starter både i Birkebeinerrennet og de to andre Birken-konkurransene. Men jeg har ikke bestemt meg helt for om jeg skal delta neste år, sa Horne Nordstoga.

Han innrømmer det er ganske tidkrevende å forberede seg å delta på disse arrangementene. Milslukeren synes det er inspirerende at miljøet for den type utfordringer er så bra i Mosjøen. I år var det flere som hadde trippelambisjoner. Flere kastet inn håndkleet i etterkant av Birkebeinerrittet. Erik håper det blir flere som tar utfordringen i 2009.

M25 (Menn 25-29 år) Makstid: 1:56:07

1. Nils I. Ringdal, Måndalen IL1:32:01

2. Lars Lysbakken, Hydro Rjukan1:32:38

3. Roger Ovesen, Vanvik1:32:41

17. Erik Horne Nordstoga, Mosj.1:40:03

(244 deltakere)

M20 (Menn 20-24 år) Makstid: 01:52:56

83. Martin Kvalø, Sømna IL2:05:50

(136 deltakere)

Artikkeltags