Fosser mot eliten

NUMMER TO: Vega Futsal ble nummer to i kvaliken i Bergen. Thomas Klausen scoret som vanlig mesteparten av målene for Vega.

NUMMER TO: Vega Futsal ble nummer to i kvaliken i Bergen. Thomas Klausen scoret som vanlig mesteparten av målene for Vega.

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Med ti poeng på fem kamper under helgens runde i futsal NM i Bergen er Vega klar for playoff om spill i neste sesong eliteserie.

DEL

Vega ble nummer to i sin pulje. Nå venter cupspill der de fire beste lagene fra denne puljen spiller om to plasser i neste års eliteserie i nyskapningen.

Vega – Knarvik 1-1
Mål for Vega: Thomas Klaussen
Vega – Bergen 2-1
Mål for Vega: Thomas Klaussen og Tor M. Jensen
Vega-Krohnsminde 6-2
Vega – Bergenhus 2-3
Mål for Vega: Jan Ove Klaussen og Thomas Klaussen
Vega – Høyang 3-1
Mål for Vega: Tor Kristian Klaussen 2, Thomas Klaussen

Totalt er det nå litt over 15 lag igjen som spiller om plass i den første eliteserien i futsal. Nidaros vant puljen med 25 poeng foran Vega som hadde 24. Bergenhus og Fyllingen hadde begge 23. Disse fire lagene spiller nå om to plasser i neste års eliteserie. Vega trenger med andre ord bare å gjenta prestasjonen, men har var det veldig jevnt.

– Spillemessig var vi ikke veldig gode i helgen, men vi gjorde jobben vår og spilte oss inn blant de fire beste, sa storscorer Thomas Klausen. Vega-gutten har de siste årene spilt juniorfotball i Rosenborg. Nå prøver han lykken utendørs i Nardo sammen med to av sin brødre. Innendørs spiller de imidlertid for moderklubben.

– Samtlige spillere på laget har røtter i Vega, men akkurat nå bor veldig mange av oss i Trondheim. Vi prøver å holde noen fellestreninger, men det er ikke så lett å få det til, sier brødrene.

Vega var avhengig av seier i siste kamp mot Høyang for å være sikret playoff. Med tap ville laget vært avhengig av resultatet i andre kamper.

– Uten å overbevise vant vi greit, avslutter Thomas.

Etter at grunnspillet i kvalifiseringen til play-off er unnagjort, står de regjerende Skandinaviske dobbeltmesterne fra Nidaros Futsal igjen som avdelingsvinnere.

1. mars møtes Nidaros, Vega Futsal, Bergenhus Futsal og Fyllingsdalen Futsal. De møtes til enkel serie, hvor de to beste herfra går direkte til NFF's Eliteserie i Futsal, med oppstart kommende høst. Totalt 10 lag får plass i denne serien i Norge.

Artikkeltags