Forventet tøffere bakker

I MÅL: Inger Kristin Haugen hadde grunn til å smile etter at hun hadde gått i mål i Birkebeinerrittet for første gang. 
 (Foto: Svein Halvor Moe)

I MÅL: Inger Kristin Haugen hadde grunn til å smile etter at hun hadde gått i mål i Birkebeinerrittet for første gang. (Foto: Svein Halvor Moe)

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Inger Kristin Haugen fra Drevja syntes Birkebeinerrittet gikk bedre enn fryktet.

DEL

- Jeg hadde forventet at det var brattere motbakker og tøffere utforkjøringer. Debuten i Birkebeinerrittet ble en langt mer overkommelig oppgave enn jeg hadde sett for meg, sa Inger Kristin Haugen.

Drevja-damen var en av mange helgelendinger som svettet og slet i Birken i helga. 41-åringen reiste sørover i ens ærend for å delta i verdens største terrengsykkelritt.

Det var utfordringen og opplevelsen som trigget Mosjøen-syklisten., og det var en blid og fornøyd syklist som trillet i mål i Lillehammer etter 10 mil.

Inger Kristin bemerket at hun ikke kunne ha vært mer heldig med været i sin første start i det prestisjefylte rittet. Det var sol fra blå og skyfri himmel.

- Jeg var før start opptatt av temperaturene i Rena og Mjøs-området. Det er som kjent ikke noe særlig å sitte mange timer på sykkelsetet i dårlig vær. Regn og få plussgrader er ingen god kombinasjon. I forkant hadde jeg hørt mye om Rosinbakken og en del andre parti som hadde gjort sterkt inntrykk på tidligere deltakere. Det var heldigvis ikke så bratt der som jeg hadde forestilt meg. Det var bare å gi gass. I Birkebeinerrittet er det noen på ditt nivå uansett om du sykler fort eller sakte. Jeg er veldig tilfreds med servicen på matstasjonene. Publikum kom også med mange oppmuntrende ord, sa Haugen.

Les mer om Birkebeinerrittet i mandagens Helgeland Arbeiderblad.

Artikkeltags