– Fortjener stipend

Artikkelen er over 14 år gammel

– Lena og Sigurd fortjener en oppmuntring, og vi har mange flotte unge idrettsutøvere i Vefsn utenom disse to også, sier Lisbeth Albrektsen leder i Mosjøen og Omegn Cycleklubb (MOC).

DEL

For andre gang har sykkelklubben i Mosjøen delt ut stipend til to unge idrettsutøvere. Dette er noe de skal fortsette med, og i år falt valget på Lena Slind (14) fra Drevja IL og Sigurd Mæhre Svendsen (15) fra Mosjøen IL.

Avstemning

Det er mdlemmene i MOC som foreslått kandidater og som har stemt fram de unge utøverne som torsdag kveld fikk stipendene sine. 2.500 kroner til hver.

– Vi vil oppmuntre unge idrettsutøvere til å fortsette med idrett akkurat i den alderen da mange gir seg. Det er stort frafall innenfor idretten, men det er også veldig mange fine representanter som fortjener noe ekstra. Kan vi bidra med noe er vi fornøyd, sier lederen i sykkelklubben.

Over 15 unge utøvere mellom 13 og 18 år ble foreslått, og i kriteriene som klubben har laget heter det at man skal velge utøvere som brenner for idretten sin.

– Vi er ute etter de som ofrer mye tid til trening og konkurranser, men som syns det er artig å trene. Samtidig leter vi etter gode rollemodeller, sier hun.

Penger til satsing

Både Lena og Sigurd var overrasket over at valget hadde falt på dem, og de var glad for stipendet.

– For min del går nok pengene til treningsutstyr, sier Lena.

– Jeg setter nok pengene inn på konto, for jeg trenger dem sikkert hvis jeg drar til Trondheim på skole, sier Sigurd.

Han har søkt på idrettslinja på Heimdal videregående skole, der både Anette Sagen og Joakim Klaussen Aakvik går.

– Det er førstevalget mitt, og jeg håper å komme inn, sier han.

Framgang

Begge de to stipend-vinnerne har vinteridrett som hovedidrett. Lena konkurrerer i langrennssporet og Sigurd i hoppbakken, men Sigurd har også vært med i kombinert og nå er han i gang med fotballsesongen.

– Jeg har hatt framgang på alle områder det siste året, men til vinteren vurderer jeg å kutte ut kombinert. Fotball kommer jeg til å satse videre på, men det er hoppingen som blir førsteprioritet, sier Sigurd.

I vinter gjorde han mange gode konkurranser i RC-cup og han fikk også delta i junior-NM i Molde.

Lena har også blitt bedre på det meste, men hun kommer ikke til å satse på sprint som klubbvenninna Guro Strøm Solli.

– Det er artig at vi har en så god løper i klubben, men jeg er best på de lengste distansene og vil ikke satse på sprint. Jeg er best i skøyting, men jeg rener alt mulig, sier hun. Den store hobbyen utenom langrenn er hest, og hun har en lånt hest som hun rir så ofte som mulig.

Artikkeltags