Første sykkelritt

TRENING: - Som trening tidlig i sesongen passer den flate løypa i turrittet De syv søstre utmerket, sier rittleder Mirela Årnes.

TRENING: - Som trening tidlig i sesongen passer den flate løypa i turrittet De syv søstre utmerket, sier rittleder Mirela Årnes.

Artikkelen er over 11 år gammel

I år som i fjor er turrittet "De syv søstre" starten på sykkelsesongen.

DEL

Sandnessjøen og Omegn Cycleklubb arrangerer årets første sykkelritt lørdag, og det ser ut som deltakelsen skal bli like bra som i fjor.

– I fjor eksploderte deltakelsen, og vi havnet på 80 ryttere. Nå har vi 65 påmeldte, men vi stenger ikke lukene før i kveld, sier Mirela Årnes, som er ny rittleder i år.

Nytt startsted

Turrittet går i samme trasé som tidligere, men start og mål er lagt til Bjarnetjønna skole. Det betyr at spurten går opp Meiribakken.

– Syv Søstrerittet er et ritt med forholdsvis flat trasé. Men mot slutten kommer Stokkaskaret og Meieribakken. Som ikke er veldig bratt, men som gir litt større åpning for spredning mot slutten, sier rittlederen.

Både trimmere og aktive kan være med og det er to løypelengder å velge mellom. Den lange løypa går Fjellvegen og videre til vending ved krigskirkegården på Tjøtta. På vei tilbake følger løypa RV17. Den korte utgaven går til Søvik og vender der.

Løypene er 67 km og 30 km.

Samles i Sandnessjøen

– Vi er veldig glad for at klubbene i Bodø, Mo i Rana og Mosjøen stiller opp. Det kommer blant annet hele 19 ryttere fra Rana sykkelklubb, sier Årnes.

– Det er tredje året dette rittet arrangeres, og turrittet startet i det små i 2006. Som treningsritt for våryre mosjonister på Helgeland ser det ut som vi har truffet blink, og det er bra tropp fra Bodø også, sier hun, men legger til at hun gjerne skulle sett flere trimmere og ikke minst damer på startstreken. – Jeg vet at det er mange som sykler, og som har trent spinning i hele vinter. De skal vite at her tar vi imot alle, og ingen trenger å bli skremt av nivået.

Tom Eriksen fra Mosjøen og omegn Cycleklubb vant i fjor foran Trond Seivåg fra Bodø CK.

Artikkeltags