Første stikk til Vega

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Kampen mellom Stian Reinertsens profilerte klubb Nidaros og Vega Futsal er i gang igjen. I helga vant vegværingene første match.

DEL

Stian Reinertsen og Nidaros slet da den midtnorske futsal-serien ble sparket i gang søndag. Seier, uavgjort og tap ble det på fjorårets NM-finalist. Reinertsen la ikke skjul på at forbedringspotensialet er stort.

– Vi kan mye bedre enn dette. Både jeg og de andre har mye å gå på. Det nivået bør vi opp på i neste runde, sa Reinertsen etter de tre første kampene.

Toppmøte?

Nyopprykkede Overhalla ble satt på plass med 2-1, og oppgjøret mot Rosendal endte 1-1. Vega Futsal ble denne gangen for sterke og vant 1-0, det samme resultatet som i vår. Da ble Nidaros seriemestre, mens vegværingene havnet på 2. plass.

– Vi har tydeligvis taket på Nidaros, men mot Byåsen var vi uheldig og tapte, sier Pål Jacob Nessjøen i Vega Futsal.

Futsal-serien startet i helga, og hvis vi legger siste sesong til grunn var det et toppmøte mellom med de to lagene med røtter på Helgeland.

– Nidaros tar sikkert mål av seg til å vinne, mens vi kanskje ikke har så høye ambisjoner. Likevel tror jeg vi skal hevde oss, og de første kampene ga et bra svar, sier Nessjøen.

TIL NM-sluttspillet

Vega Futsal er i kraft av den flotte prestasjonen i debutsesongen kvalifisert for NM-sluttspillet i Kristiansand. 12.-13. november.

– Det blir den neste store opgaven for oss, og vi gleder oss selvsagt til å være med på vårt første sluttspill, sier Nessjøen.

Kun tre av spillerne på laget er «importert». Resten er kamerater fra Vega og Sør-Helgeland, og foruten Nessjøen er det Jan Are Klaussen, Alf Einar Grimsø, Kim-Andrè Mørk, Ole Roar Davidsen, Pål Jacob Nessjøen, Tor Christian Klaussen og Thomas Klaussen. De tre andre er Arne Cato Gellein, Lars Kristian Haugstvedt og Petter Haukø.

Rekordjevn serie

– Ballen trillet ikke vår vei denne gangen. Jeg tror det kommer til å bli jevnere i toppen denne gangen. Flere har forsterket laget, sa Reinertsen som går en spennende høst og vinter i møte.

Sandnessjøen-gutten er sentral på landslaget som skal ha flere samlinger. NM-sluttspillet i Kristiansand er kanskje det han ser mest fram til. På Sørlandet er målsetningen å gjøre det bedre enn i tilsvarende arrangement i fjor. I Bergen ble det sølv på han og lagkameratene.

Byåsen, som spilte uavgjort i sin siste kamp, kan komme til å utfordre Nidaros og Vega i kampen om seriemesterskapet denne sesongen. Stian Reinertsen har stor tro på at Nidaros vil komme sterkt utover i sesongen. De manglet Runar Skippervik i åpningsrunden, men landslagsspilleren vil være tilbake for fullt i november.

Byåsen Futsal topper for øvrig tabellen etter at alle lagene har spilt tre kamper. De har sju poeng. Deretter følger Dragvoll, Meldal og Vega som alle har seks poeng. Først på sjetteplass kommer Nidaros.

Resultater fra åpningshelga:

Vega Futsal-Overhalla Futsal 1-0
Byåsen Futsal- Rosendal Futsal 3-2
Vega Futsal- Nidaros Futsal 1-0
Rosendal Futsal-Overhalla Futsal 5-2
Byåsen Futsal-Vega Futsal 2-0
Nidaros Futsal-Rosendal Futsal 1-1
Orkla Futsal-Byåsen Futsal 1-1
Nidaros Futsal-Overhalla Futsal 2-1
Dragvoll Futsal-Orkla Futsal 2-0
Leinstrand Futsal-Dragvoll Futsal 0-5
Meldal Futsal-Orkla Futsal 3-1
Meldal Futsal-Leinstrand Futsal 2-1

Artikkeltags