Først med Birken-trippel

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

Berit Grønbech og Marit Klaussen kan bli de første kvinnelige helgelendingene som tar Birkebeiner-trippelen. Mosjøen-damene håper å sikre seg den gjeve plaketten i morgen.

DEL

Berit og Marit reiser sørover for å være med i Birkebeinerløpet. Det 21,1 kilometer lange løpet som starter på Sjusjøen og ender opp på Birkebeineren langrennsarena.

Begge ser frem til å komme i mål på det som har vært den store fysiske utskeielsen dette året. Siden nyttår har Grønbech og Klaussen hatt Birkebeiner-trippelen i tankene. Det var rundt juletider de bestemte seg for å ta den. Siden har det blitt mange mil på ski, sykkel og ikke minst med joggesko.

Duoen var i fin form da de satte fra seg syklene etter Birkebeinerrittet. Marit var den som holdt størst fart i verdens største terrengsykkelritt. 4,18 brukte hun på de 89 kilometerne fra Rena til Lillehammer. Debutanten klarte også merket.

– Den primære målsetningen for oss i Birkebeinerrittet var å fullføre. Jeg og Marit syntes rittet var hardere enn rennet. Det var kanskje en større utfordring enn det vi hadde sett for oss på forhånd, sier Berit.

39-åringen hadde stor respekt for utforkjøringene. Hun var vitne til at mange av konkurrentene tok store sjanser.

– Du må være topp konsentrert for å komme deg helskinnet til mål i et så langt og krevende ritt som det Birkebeinerrittet er. For mitt vedkommende var det viktigste å unngå velt og skader. Jeg føler allikevel det er lettere å klare merket i Birkebeinerrittet. Det er litt flere elementer du må ha kontroll på i rennet, sier Grønbech.

Hun ser ikke på Birkbeinerløpet som plankekjøring. Halvmaraton i terrenget er også en utfordring. Berit og Marit har ingen annen målsetning enn å fullføre når startskuddet smeller på Lillehammer.

– Det var først og fremst utfordringen som fikk oss til å ta fatt på dette. Både jeg og Marit har fått erfare at det er lettere å holde treningen i gang når vi har meldt oss på dette. Den spesielle stemningen og atmosfæren har vært med på inspirere oss. Du blir motivert av det du opplever her. Vi kommer i kontakt med mange hyggelige mennesker. Jeg synes det er et stort pluss at det er så mange deltakere. Både de som satser på merket eller å fullføre, har mange de kan sykle eller løpe sammen med, sier Berit Grønbech.

Artikkeltags