Fornøyd tross kollisjon

ELSFJORD: Den lengste løypa i NNM på sykkel er 86 kilometer og går fra Mosjøen og opp gjennom Drevja til Elsfjord. Bildet er fra PM sykkel i Mosjøen i fjor høst, og her passerer rytterne Granmoen.(Foto: Per Vikan)

ELSFJORD: Den lengste løypa i NNM på sykkel er 86 kilometer og går fra Mosjøen og opp gjennom Drevja til Elsfjord. Bildet er fra PM sykkel i Mosjøen i fjor høst, og her passerer rytterne Granmoen.(Foto: Per Vikan)

Artikkelen er over 11 år gammel

NNM på sykkel i Mosjøen kolliderer med et stort ritt i Troms, men arrangørene er fornøyd med påmeldingene. – Etter at vi utvidet fristen har vi fått bra deltakelse, sier rittleder Børge Strandheim.

DEL

Historien bak tildelingen av nordnorsk mesterskap 2008 til Mosjøen og Omegn Cycleklubb (MOC) er at ingen ønsket å arrangere. Det var egentlig Troms sin tur, men der er det ingen sykkelkrets som er oppegående.

– At det blir kollisjon er beklagelig, men det er vanskelig med terminlistesamarbeid når det bare er Nordland sykkelkrets som fungerer, sier Trond Are Rasmussen.

– Mange unge

Over 70 deltakere har meldt seg på til helgas mesterskap, og rittlederen er spesielt glad for at det gror i sykkelsporten.

– Når vi har fått med 10 deltakere under 16 år må vi si oss fornøyd. Det er lenge siden så mange unge har deltatt på sykkelritt, sier Børge Strandheim som selv var aktiv syklist i Halsøy IL da han var ung. Han har bodd mange år i Oslo, men har nå bosatt seg i Mosjøen med familien.

– Jeg håper at rekrutteringa skyter fart, og jeg vil også at NNM får litt status igjen. Nordnorsk mesterskap var stort for oss på slutten av 80-tallet, sier han.

Tempo og fellesstart

Lørdag er det tempo i NNM i Mosjøen, og søndag står fellesstart landevei på programmet.

– Etter asfalteringen i Herringen har vi fått en flott plass å arrangere sykkelritt. Temporittet starter ved Herringen bygdahus, og alle tempotraseene går fra bygdahuset og mot E-6, med vending i forhold til de respektive klasser, sier Strandheim.Fellesstarten søndag går fra Vefsn landbruksskole med flere ulike løyper.

– De aller yngste sykler bare i Marka, mens den lengste løypa går Elsfjord rundt. Senest i fjor ble denne løypa brukt i Politimesterskapet på landevei, og det er ei flott løype med noen sugende bakker opp fra Elsfjord.

Strandheim skryter av samarbeidet med bygdelaget i Herringen og med Halsøy Ski som hjelper sykkelklubben å arrangere.

Artikkeltags