Fornøyd om de kommer i mål

Artikkelen er over 14 år gammel

De norske lagene Multitude Salomon og Norrøna-Multitude har som mål å fullføre de 800 kilometrene.

DEL

– Det er først og fremst en kraftanstrengelse fordi det foregår over så lang tid. I løpet av de seks, sju eller åtte dagene dette tar kan vi ikke bruke så mye tid på søvn. Men vi må uansett få oss noen timer i løpet av et døgn, sier Bård Smestad på Norrøna-Multitude.

– Underveis må vi nok både motivere oss selv og lagkameratene, og det viktigste blir å bar si fortsett, fortsett, sier han.

Han og lagkameratene koste seg under åpningen av VM i går, men i dag er det slutt på kosen. Det er ikke akkurat noen søndagstur de skal ut på, og det er ingen norske lag som har klart å gjennomføre noen av de tre første VM i Multisport.

– Klarer to timer

Tärnabys alpindronning Anja Pärson var med på åpningen av VM i går i Hemavan, og hun har slett ikke erfaring med lange konkurranser.

– For meg er en to-timers økt en maraton, og jeg hadde nok ikke klart mye av denne løypa, sa hun fra scenen utenfor hotellet i Hemavan.

Fra norsk side hilste Tare Steiro, som representerer samarbeidspartneren Polarsirkelen Reiseliv.

– Dere kommer til en unik natur, med alt fra isbreer til 10.000 øyer, og jeg tror at dere vil huske oss. Folk på Helgeland gleder seg til å se dere i aksjon, sa han.

Lang konkurranse

Begge lagene har erfaring med multisport, men ikke så lange og harde konkurranser som et VM.

– Laget vårt gjennomførte en tre-dagers konkurranse i Karlstad, og vi vil være fornøyd hvis vi kommer til mål. I forrige VM var det vel kun en femtedel av lagene som kom seg til mål, sier Reto Tröndler, sveitseren som bor i Norge og er kaptein på Norrøna Multitude.

I dag konkurrerer lagene i området Hemavan/Tärnaby, og de skal gjennom mange forskjellige aktiviteter ie n rundløype. De skal løpe og orientere i fjellet, gå på rullesøyter, sykle, svømme og klatre før de begir seg til Norge og Hattfjelldal.

Artikkeltags