Forbereder seg til styrkeprøven

TEMPO:   Team Helgeland på tur innover i Sverige. De testet ut det tempoet som må holdes hvis de skal klare målet på 16 timer Trondheim-Oslo (540km).

TEMPO: Team Helgeland på tur innover i Sverige. De testet ut det tempoet som må holdes hvis de skal klare målet på 16 timer Trondheim-Oslo (540km).

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Sist helg var de samlet på Umbukta, og førstkommende lørdag skal de fleste sykle Bodø-Mo. Team Helgeland forbereder seg til Den store styrkeprøven.

DEL

Sykkelsamarbeidet på Helgeland, Team Helgeland, som samler syklister fra klubbene i Rana, Mosjøen og Sandnessjøen var i helga samlet på Umbukta Fjellstue for å trene sammen og ha det sosialt.

– Samlingen ble velsignet med et utrolig vær slik at de oppmøtte fikk en uforglemmelig helg. Det var totalt 30 glade mosjonister samlet, sier Frode Thomassen fra Rana sykkelklubb.

– Vi syklet innover Sverige, en tur på ca 20 mil tur-retur, og med den farten som er planlagt å holde når Den store styrkeprøven fra Trondheim til Oslo skal gjennomføres om tre uker. Dermed ble målet for samlingen nådd, og mange fikk de svarene man var usikre på i forhold til å sykle som et lag. Team Helgeland har som mål å få flest mulige av sine 40 deltagere i mål på 16 timer, sier han.

Allerede til helga arrangeres årets lokale sykkelhøydepunkt for mange, nemlig Polarsirkelrittet, og her kommer mange til å fortsette treninga til Styrkeprøven.

Rittet er et samarbeid mellom Rana Sykkelklubb og Bodø Cykleklubb, og går fra Bodø til Mo (240 km). Nytt av året er starten fra Semska, nord for Polarsirkelen. Denne traseen er 90 km lang og egner seg godt for tur og sykkelglade mosjonister.

– Per i dag er det totalt 130 påmeldte, som er ny deltagerrerkord, men det er fremdeles mulighet for å melde seg på, sier Thomassen.

– Det har vært god deltakelse i de første rittene på Helgeland, og samarbeidet vi har startet vil helt sikkert gi enda flere ryttere, sier han.

Artikkeltags