– For sterk i spurten

Artikkelen er over 14 år gammel

Hugo Strand fra Rana Sykkeklubb måtte gi tapt for Jan Tore Dahl fra Bodø i spurten. Resultatet i Vefsntråkket ble det samme mellom de to som sist helg i Sandnessjøen.

DEL

I den andre av i alt tre runder rundt Marka, dro Hugo Strand og Jan Tore Dahl fra resten av feltet i årets utgave av Vefsntråkket.

Ingen torde å følge de to da de økte tempoet i Andåsbakken.

– Jeg vurderte å følge men ombestemte meg, sier Yngvar Hansen som i likhet med ni andre syklister dannet forfølgelsesgruppen.

10 år og 10 kilo

Heller ikke Tor Arne Bonsaksen fra Mosjøen og Omegn Cycleklubb hadde særlig lyst til å følge forrige helgs nummer en og to.

– Vi hadde bestemt oss for å la disse to gå. De holder for stort tempo i bakkene, sier Bonsaksen som dro forfølgerne opp de fleste bakkene. Hadde sekunderingen vært bedre kunne kanskje 10-mannsgruppen kjørt inn de to foran. Midtveis på den andre runde var avstanden fram nede i ett minutt og 20 sekunder og det ble kjørt bedagelig både foran og blant forfølgerne. Ingen tok imidlertid initiativet til å kjøre inn duoen foran og det ble, som forrige helg, et spurtoppgjør mellom Hugo Strand og Jan Tore Dahl. Og igjen viste Dahl seg som den sterkeste.

– 10 kilo og 10 år er de største forskjellene mellom oss, mener en godt fornøyd Hugo Strand etter å ha klokket inn på en time, 17 minutter og 44 sekunder to sekunder bak vinneren.

– Jeg synes vi kjører ganske bra i lag. Vi veksler på å ligge foran og holder tempoet godt oppe, sier Strand som likte løypa rundt Marka, selv om frykten for å punktere var stor.

Lå på bakhjulet

– Du kjører litt med hjertet i halsen i de verste gruspartiene, men det gikk utrolig bra, sier lørdagens andremann.

Vinneren Jan Tore Dahl, skryter også av løypa og innsatsen til arrangøren.

– Dette er ei kjempefin løype. Akkurat passe blanding mellom harde bakker, tøffe utforkjøringer og lenger slakke partier. Det er bare synd at ikke flere fra Bodø kommer nedover og kjører dette flott løpet. Jeg skal kjefte opp lagkameratene når jeg kommer hjem, lover Jan Tore Dahl.

Stig Roger Sagli fra Rana vant spurten i hovedfeltet og tok tredjeplassen. På en sterk fjerdeplass kom Tor Arne Bonsaksen fra Mosjøen.

– Jeg er kjempefornøyd. Jeg begynte å sykle i fjor og fikk meg ikke racersykkel før i år. I spurten la jeg meg på hjulet til Stig Roger Sagli som jeg vet er rask. Jeg ante at jeg ikke hadde mulighet til å slå han, men fjerdeplass er kanonbra, sier Bonsaksen som satser på Den Store Styrkeprøven i år.

I dameklassen var Berit Hanne Bakkan fra Rana raskest, med trimmer Marit Klaussen under minuttet bak.

Artikkeltags