Klokka 12 starter futsalsesongen for fjorårets seriemestere. Motstander er Sjarmtrollan, og her får Vegakameratens nye spiller Georgi Gerasimov sin debut.

Geramisov er 27 år gammel, og kommer fra Varna i Bulgaria. Han er landslagsspiller og var med på å slå Norge i kvalifiseringsrunden til VM i futsal 2012.

I en pressemelding skriver vegakameratene.no:

"Observante lesere vil nok gjenkjenne navnet Varna, som er stedet vi spilte våre første kamper av UEFA Futsal Cup i 2011. Der møtte vi hjemmelaget MFC Varna i første kamp, og hvem andre enn Georgi Gerasimov var det som sendte hjemmelaget i ledelsen? Nå hører det likevel med til historien at vi snudde kampen til 5-3 i vår favør, og avanserte til hovedrunden på første forsøk.

Georgi kan informere om at han har spilt futsal siden 2007. Etter at en kypriotisk trener avholdt prøvespill i Varna ble han signert til den kypriotiske klubben Omonia Nicosia, hvor han tilbragte en sesong, før han dro hjem til Varna. Han spilte så først i Grand Pro Varna, før han gikk til MFC Varna. Der ble han seriemester i 2010/2011, før klubben faktisk ble lagt ned etter kvalifiseringsrundebesøket fra Vega.

Etter dette gikk ferden til Paula Downtown på Malta, en klubb som etter én sesong skiftet navn til Hibernian FC Futsal, under fanen til fotballaget. Der var han med på laget som vant ligaen i 2012/2013, før han nok engang måtte ta til takke med andreplassen i kvalifiseringsrunden av UEFA Futsal Cup, som ble arrangert av finske Ilves.

På landslagsnivå har han først og fremst markert seg på laget som ble gruppevinner foran Norge i kvalifiseringsrunden til VM i futsal 2012.

Trener Kai Bardal har følgende å si om dagens signering:

Georgi er en spiller vi kjenner godt til fra UEFA Futsal Cup og som også har møtt Norge i landskamp. Han er allerede godt kjent med bevegelser og trekk vi jobber med etter proffopphold i flere land. Han tilfører også spisskompetanse gjennom stor fart og stor teft for mål.

Georgi er spilleklar fra og med fredag 7. november, og vil være med i troppen til helgens kamper. "