Flyr videre i Terrengstyrken

TØFF ETAPPE: Tom Eriksen fra Team Superfly under den femte etappen av MTB Styrkeprøven 2008 som gikk mellom Hafjell og Brandbu fredag. (Foto: Thomas Sivertsen, ANB)

TØFF ETAPPE: Tom Eriksen fra Team Superfly under den femte etappen av MTB Styrkeprøven 2008 som gikk mellom Hafjell og Brandbu fredag. (Foto: Thomas Sivertsen, ANB)

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Team Superfly fra Mosjøen flyr videre i det seks dager lange etapperittet i terrengsykling Trondheim – Oslo.

DEL

På den 142 kilometer lange og tunge femteetappen fra Hafjell til Brandbu fredag ble Tom Eriksen og Kjetil Johansen på ny nummer tre i eldste herreklasse (samlet alder over 80 år), og fikk åttende beste tid totalt. Det til tross for en punktering underveis.

Åttende best av alle

Sammenlagt foran sjette og siste etappe fra Brandbu til Oslo lørdag ligger de to nordnorske hardhausene på 3. plass i sin klasse. Og der blir de, om ikke noe veldig uforutsett ser. De to parene foran er i en klasse for seg, mens avstanden ned til nærmeste lag er en halv time.

Alle herrelagene sett under ett er de også åttende best etter fem av de seks etappene.

Mer enn godkjent

– Det er mer enn godkjent. Husk at vi er old boys, sier Tom fra Mosjøen og Kjetil fra Vadsø.

– Dessuten er vi helt alene, uten følgebil og støtteapparat. Vi har ikke det samme proffe opplegget som lagene foran oss.

De møttes på sykkelrittet Vesterålen Grand Prix i fjor, fant tonen og har holdt kontakten siden. I høst bestemte de seg for å melde seg på det nye terrengrittet for tomannslag. Naturlig nok trener de for det meste hver for seg, men i mars dro de på treningsleir på Mallorca. Det gjorde susen.

Hardere enn de trodde

På ferden fra Trondheim til Oslo har det gått jevnt bra hele veien for duoen, men de medgir at det begynner å røyne på nå. Spesielt for Tom, som sliter med til dels store ryggplager.

– Vi visste det ville bli slitsomt, men det er mye hardere enn vi hadde forestilt oss. Spesielt fordi så stor del av løypa går i til dels krevende terreng, sier Tom og Kjetil.

Men stort sett er parhestene veldig godt fornøyd. "Team Superfly" lever så visst opp til navnet sitt!

Artikkeltags