Får friplass til multisport-VM

Artikkelen er over 14 år gammel

Arrangørene av Adventure Racing World Championship 2006 tilbyr friplass til et lag fra Helgeland. – Det hadde vært artig om vi kunne stilt opp sier Roy Millerjord i Stålkameratene.

DEL

Han har vært på møte med arrangørene, og ble litt overrasket da de ville ha med et lokalt lag.

– Tilbudet kommer nok fordi de vil ha med et lokalt lag. Det er jo ingen som driver med multisport på Helgeland, sier han, og legger til at hvis noen er interessert så kan Stålkameratene være koordinator for laget.

800 kilometer

Årets VM blir det fjerde i rekken og det største arrangementet siden multisport kom til Nord-Europa for 20 år siden.

Banen, eller løypa, starter i Hemavan 17. august. Deltakerne skal deretter sykle, svømme, padle, løpe, krype og gå på rulleskøyter og stegjern i Hattfjelldal, Hemnes, Alstahaug, Meløy og Rana før de igjen skal returnere til Hemavan innen 23. august. Løypa er i prinsippet hemmelig. Men det er klart at det blir besøk både i Okstindmassivet, på Svartisen og i Sju Søstre.Til sammen er løypa 800 kilometer lang.

– De raskeste kommer til å bruke fem dager på turen, sier Michael Nordström som representerer arrangøren.

Lag fra både Norge og Sverige er ventet å hevde seg godt i konkurransen. Men favorittene kommer fra USA og er sponset av NIKE

Elin positiv

Lagene består av fire personer der begge kjønn skal være representert, og det vanlige er at tre menn og en kvinne danner laget.

– Det høres spennende ut, sier Elin Nilsen ut at hun vil love verken det ene eller andre.

Som «jernkvinnen» fra Helgeland er hun nok den mest naturlige deltakeren. På herresida finnes det mange som er allsidige utholdenhetsutøvere, og navn som Jan Erik Johansen, Yngvar Hansen, Espen Johansen og Tom Roger Tangen er nevnt.

– Ingen har blitt spurt, men er det mange som vil delta så er det bare å hive seg rundt og skaffe økonomi til laget, sier Millerjord som antyder at det i tillegg til 40.000 kroner i påmelding må skaffes en tilsvarende sum til utstyr og gjennomføring.

Medieinteresse

Det er stor mediedekning av arrangementet, og hele kalaset har et budsjett på 12 millioner kroner.

– TV-dekningen er massiv, og de planlegger å bruke 6 millioner kroner på produksjonen. Det blir litt av en reklame for Helgeland, og kunne vi hatt et lokalt lag ville det blitt enda bedre, sier Roy Millerjord.

Arrangør Michael Nordström venter seg flere tv-team og reportere fra aviser og magasiner fra hele verden. Nå jobber han med de lokale arrangørene på Helgeland for å finne spesielt gode plasseringer både for medier og publikum.

– Deltakerne skal innom 18 sjekkpunkter. De har sitt eget personlige utstyr, men større ting, som for eksempel kajakker og sykler holder vi, sier han.

Artikkeltags