Fantastisk offroadhelg

FANTASTISK: Øyvin Wormnæs (t.h.) og Morten Forland fra IF Frøy i Oslo var fornøyd med offroadhelga i Mosjøen. ? Det er fantastiske løyper og fantastiske folk, sier Øyvin Wormnæs.

FANTASTISK: Øyvin Wormnæs (t.h.) og Morten Forland fra IF Frøy i Oslo var fornøyd med offroadhelga i Mosjøen. ? Det er fantastiske løyper og fantastiske folk, sier Øyvin Wormnæs.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Øyvin Wormnæs kom ens ærend fra Oslo for å delta i Offroad Mosjøen. – Jeg angrer ikke et sekund, sier den rutinerte terrengsyklisten.

DEL

Lørdag var det rundbane og søndag maraton med start og mål på Kippermoen.

Mosjøen og Omegn Cycleklubb har sluttet med Vesterfjellrittet som de har arrangert fra 2009. Nå har Offroad Mosjøen tatt over, og bruker man tilbakemeldingen fra Wormnæs så er det bare å fortsette med denne typen arrangement der man først kjører rundbane og etterpå kjører en langdistanse.

– Jeg vil gjerne overbringe en stor takk til klubben og ikke minst til ildsjelene og andre frivillige for to helt uvanlig fantastiske sykkeldager, sier Øyvin.

Morsomt og hardt

– Topp kombinasjon av supermorsom og beinhard terrengsykling, og det er ingen selvfølge. Mange prøver, og noen får det til. Slitne bein og et stort smil er helgas fasit, sier syklisten fra IF Frøy som reiste til Mosjøen på kombinert ferie og deltakelse i rittene.

– Jeg skal til Gauldal og NM kommende helg og slo sammen disse rittene. Det ble for meg en flott kombinasjon, og jeg tror nok at jeg skal spre budskapet når jeg kommer hjem. Klarer klubben å få opp en norgescup med masterklasser neste år så kommer vi flere, sier han.

Han legger også til at mange hjelpsomme og imøtekommende folk må nevnes. Dette er rett og slett et høydepunkt, sier han og ser opp på Øyfjellet og skryter i tillegg av alt terrenget rundt byen.

Varmeste ritt

Aldri har MOC arrangert et ritt med temperaturer over 30 grader. Det var mange som slet i kampen mot varmen og høydemeterne søndag, men ingen klaget.

– Det er heldigvis noe fikk på kjøpet, sier initiativtaker Yngvar Alexander Hansen som ikke så ut til å være nevneverdig plaget med varmen.

Han fosset gjennom maratonløypa på 1.48.20, med en snittfart godt over 20 km/t.

– Det er ennå litt å gå på, men jeg er fornøyd med tiden. På testing har jeg hatt litt over 1.50, og jeg trodde jeg kunne snike meg under denne tiden, sier han.

Sammen med Tom Mentzoni fra Bodø terrengsykkelklubb og klubbkamerat Erik Horne Nordstoga styrte han feltet fra start.

– Tom heng med til Sjåmoen og toppen av lysløypa. Der slapp han, og jeg så han ikke etterpå. Men kjøret opp til løypas høyeste punkt på Kjønnåsen straffet seg litt. De siste 15 kilometerne over Mosåsen hadde jeg krampetendenser, sier han.

Flere løypelengder

Lørdag var det tre løypelengder på rundbane, og søndag var det fire løypelengder på maraton.

– Vi vil ha deltakere i alle klasser fra 6 år og oppover, og har lagt opp til mange løyper. Det er et stort arbeid som ligger bak merkingen, sier Magnar Røneid, leder i klubben.

Han og de andre, blant annet rittleder Bård Svendsen og Yngvar Hansen, mener at datoen må tilpasses Galleria og Byfesten.

– Vi finner en dato som ikke kolliderer med Byfesten. I år ble det slik, men neste år flytter vi ritthelga fram en eller to helger. Vi trenger mye folk til å gjennomføre, og i år var det mange som syns det var vanskelig når det ble kollisjon, sier Bård Svendsen.

Artikkeltags