Enorm interesse for skolesprinten

GLEDER SEG: Silje Sørum (17), Marianne Bjørkås (17) og de andre elevene på idrettsfag ved Mosjøen videregående skole avdeling Kippermoen arrangerer Skolesprinten i dag fredag. (Foto: Eivind Biering-Strand)

GLEDER SEG: Silje Sørum (17), Marianne Bjørkås (17) og de andre elevene på idrettsfag ved Mosjøen videregående skole avdeling Kippermoen arrangerer Skolesprinten i dag fredag. (Foto: Eivind Biering-Strand)

Artikkelen er over 10 år gammel

Over 200 løpere fordelt på 51 lag deltar i skolesprinten fredag. Det er arrangørene stolte av.

DEL

– Ikke i våre villeste fantasier våget vi å drømme om så stor interesse, sier Silje Sørum (17) Marianne Bjørkås (17).

Det er elevene i 1. klasse på idrettsfag ved Mosjøen videregående skole avdeling Kippermoen som arrangerer skolesprinten. I faget treningsledelse skal de nemlig lære seg å stable egne arrangement på beina.

– Dette er vårt første arrangement. Litt av en kickstart, smiler jentene.

Alle skolene i Vefsn-området deltar på skolesprinten, med elever fra 4. -7. trinn. Første heat går klokken 11 og avsluttes med ultrafinaler klokka 13.00.

– Det blir et spesielt og hemmelig opplegg rundt ultrafinalene. Vi lover mange flotte premier, sier Silje og Marianne.

I forkant av arrangementet har elevene skaffet sponsorer, ordnet premier og organisert lagene.

– Veldig mye jobb, men vi gleder oss veldig. Forhåpentligvis kan skolesprinten bli en tradisjon framover, sier de to.

Skolesprinten er også et stort løft for Bysprinten, som nå har nærmere 700 løpere på startstreken i Mosjøen sentrum. Like mye som et middels stort turrenn, sier Trond Are Rasmussen.

– Nå har vi dekt opp alle årsklassene fra 0-20 år, og vi tror det er verdifullt for rekrutteringen til skisporten på Helgeland at så mange ungdommer får muligheten til å gå i byløypa sammen med verdensstjernene. Det er klart det er stas å se seg selv på storskjerm og få navnet sitt lest opp på høyttalerne, sier han.

Arrangørene legger ikke skjul på sine ambisjoner for Bysprinten de kommende årene.

– Innen 2015 ønsker vi 10.000 startende i Mosjøen sentrum. For å sitere Petter Northug enda gang: "Vi skjiter i finanskrisa"!

Artikkeltags