Sykkeltalentet fra Sandnessjøen flyttet i høst til Kongsvinger og går i 1.klasse på Norges Toppidrettsgymnas (NTG), hvor han kombinerer sykkelsatsingen med videregående utdanning.

Forrige uke dro syklistene fra NTG på en to uker lang samling i Belgia, hvor konkurransesesongen 2014 ble avsluttet med to ritt i helgen. Her beviste Lyngøy at han blir å regne med i årene som kommer.

Sesongens beste ritt

Lørdag syklet han først over målstreken under det 60-kilometer lange landeveisrittet Londerzeel.

På egenhånd forlot han hovedfeltet og kjørte inn et brudd på seks ryttere. Her var Sandnessjø-karen den med mest krutt i beina.

– I bruddet så var vi fire mann som stakk ifra mot slutten. Det var godt å ha en NTG-klassekamerat med meg. Han fungerte som en liten opptrekker på slutten, og det var herlig å krysse mållinjen først. Sesongens beste ritt for min del. Det var mange gode utøvere med her fra både Belgia, Nederland og Bulgaria, sier Lyngøy

Dagen etter syklet han et nytt 60-kilometer ritt med navnet Alter-Loutenhulle. Her hentet han på nytt inn et brudd som han var med helt inn, og endte til slutt på en 3.plass i konkurranse med 105 andre i klasse 15-16 år.

Juniorlandslaget

Lyngøy er fortsatt i Belgia på NTG-samling, hvor de for tiden trener i en innendørs sykkelhall. Deretter venter noen ukers sesonghvile, før en ny sesongoppkjøring starter i begynnelsen av november. En god sesongavslutning gir Lyngøy ytterligere motivasjon til neste år.

– Endelig klaffet det for meg. Jeg har kjørt mange bra ritt i år, men har manglet de nødvendige marginene for å komme på pallen. Nå er jeg motivert foran neste sesong, hvor målet er å kjempe meg til en plass på juniorlandslaget, sier Lyngøy.

– Hvordan trives du på NTG-Kongsvinger?

– Veldig bra. En god skole med et godt miljø og flinke trenere. Til vanlig ligger jeg på mellom 15 – 20 treningstimer i uken, samt får videregående utdanning.