Endelig en seier

JUBEL:  Mosjørytteren Tom Eriksen kan juble over målstreken foran Hugo Strand fra Rana sykkelklubb. (Foto. Per Vikan)

JUBEL: Mosjørytteren Tom Eriksen kan juble over målstreken foran Hugo Strand fra Rana sykkelklubb. (Foto. Per Vikan)

Artikkelen er over 12 år gammel

Tom Eriksen var oppe med hånda og ga klart signal om at dette var en etterlengtet seier. Han slo Hugo Strand i spurten i Sandnessjøen Criterium.

DEL

De to har møttes før i år, og ranværingen Hugo Strand har vunnet alle gangene. I Mosjøen var det Strand som tok spurten i Vefsntråkket, og han var også suveren i bakketempoen opp til Kjemsåsen.

– Selv om vi var tre fra MOC som kjempet med Hugo om seieren ble det en real fight i spurten. Og jeg er skikkelig fornøyd med seieren, sier Tom Eriksen.

Spennende spurt

I søndagens Sandnessjøen Criterium, et ritt med ei rundløype på vel tre kilometer, ble det raskt ei tetgruppe på fem mann.

Allerede på runde nummer to av 12 skilte de fem seg ut og fikk et kraftig forsprang. Det var Hugo Strand mot fire ryttere fra Mosjøen og Omegn Cycleklubb med Tom Eriksen i spissen.

Duell med Eriksen er ikke ukjent for Strand, og sist var det ranværingen som var sterkest.

– I dag hadde jeg fire mot meg, men at det var Tom som slo meg til slutt var ikke uventet. Han er råsterk, sier Hugo som legger til:

– De kjørte godt taktisk, og det ble knallhardt mot slutten.

Helgelandskamp

I år har sykkelrittene som inngår i Helgelandstrippelen blitt en skikkelig fin kamp mellom ryttere fra Mosjøen, Rana og Sandnessjøen.

Søndag var det ingen tvil om hvem som var best. Rytterne fra Mosjøen og Omegn Cycleklubb la beslag på nesten alle tetplassene.

– Det er fin utvikling på landeveisgruppa vår, og det kjøres godt. Nå skal vi delta i det som er av ritt på Helgeland og i Salten, og mange skal også kjøre sammen med resten av helgelendingene i rekordgruppa som er satt opp til Styrkeprøven, sier Tom Eriksen som vant foran Hugo Strand og lagkameratene Yngvar Hansen, Tor Arne Bonsaksen og Erik Nordstoga..

Knuste egen rekord

I lørdagens temporitt, Kleivamila, knuste Hugo Strand sin egen rekord og vant i utklassingsstil.

– Det var godt å få til et knalløp, for jeg har et stort mål om å hevde meg i veteran-NM i sommer. Der er det både tempo og fellesstart, og det er kanskje tempoen som er min sterkeste side, sier 43-åringen.

Veteran-NM arrangeres i Oslo-området, og der skal også Tom Eriksen (42) delta.

– Jeg kommer til å kjøre fellesstarten, og skal få med meg veteran-NM i terreng i samme tidsrommet, sier han.

Artikkeltags