Duathlon til Varden

Artikkelen er over 15 år gammel

Mosjøen og Omegn Cyckleklubb bestemte seg i vinter for å lage et løp der starten skulle gå på torget og mål skulle være på Øyfjellets topp. Nå er Værstingen klar, en duathlon med sykling opp Øydalen og derfra og opp til Varden på føttene.

DEL

Det er første gang det blir arrangert en duathlon i Mosjøen, et løp der man både sykler og løper i samme konkurranse.

– Først tenkte vi å dele opp konkurransen i to deler. Et sykkelløp opp Øydalen, og etterpå en marsj opp til Varden. Nå har vi funnet en mye bedre løsning, og jeg tror løypa blir fin, sier Tom Eriksen i MOC.

Testet løypa

Torsdag testet 15 medlemmer i MOC løypa. Etter starten fra torget i Mosjøen syklet de over Øybrua og opp til topps i Øydalen. Der ble syklene parkert og videre oppover går løypa i bratt men fint terreng før den flater litt mer ut.

– Testen var positiv. Alle syns løypa er spennende, og den er så hard som man selv vil gjøre den til, sier Eriksen.

Han mener at svært mange vil klare denne turen på to timer, og at de som vil kjøre hardest kommer til å bruke ned mot én time.

– Hovedsaken er at noen vil ta dette som en utfordring. Folk i Mosjøen er vant til å gå opp Trongskaret for å komme til Varden, og vi håper at vi kan få med oss noen som vil forsøke noe nytt.

Nytt arrangement

Den nye sykkelklubben i Mosjøen har fått en god start, og dette er siste arrangement i den første sesongen. I vår arrangerte de Vefsntråkket rundt Marka og MOC Terreng i Mosåsen. Begge arrangementene håper de å gjenta neste år.

– Vi arrangerer Værstingen som en prøve, men vi håper også at den kan gjentas neste år, sier Tom Eriksen.

De tre arrangementene er med i en trippel der klubben premierer de som har deltatt i alle.

– Kan gjerne gå

Eriksen er opptatt av å få med så mange som mulig, og han regner med at mange ser på syklinga opp Øydalen som problematisk.

– Det er bratt og teknisk enkelte steder i Øydalen, men da er det bare å gå med sykkelen. Det eneste kravet vi stiller er at sykkelen er med opp Øydalen, sier han.

De som vil skifte fra sykkelsko til joggesko får "parkert" skoene øverst i Øydalen ved saftstasjonen. Fra torget til øverst i Øydalen er det sju kilometer, og opp bakkene er det omlag to kilometer.

– Vi har ikke finmålt hvor langt det er opp til Varden, men i kilometer er det ikke så langt. Det er kanskje mer snakk om høydeforskjellen.

Værstingen

Navnet Værstingen er ikke valgt for ingen ting – det er hardt å klatre 808 meter. Mange vil nok kjenne melkesyra hope seg opp på turen oppover.

– Værstingen er en utfordring, og det er også meningen. Jeg regner med det blir hard konkurranse om å komme først, men jeg håper også at mange vil ta dette som en tur opp til Varden, sier Tom Eriksen, som selvsagt skal starte og som er en av favorittene.

MOC skal invitere naboklubbene, men Eriksen vet ikke hvordan responsen blir.

– Vi regner vel ikke med så mange fra Mo og Sandnessjøen, men de er hjertelig velkommen. Jeg vil utfordre skiløperne i distriktet til å hive seg med. Dette bør være midt i blinken for dem, sier han.

Artikkeltags