Den store utfordringen

6-DAGERS: Yngvar Hansen fra Mosjøen er en av fire helgelendinger som prøver seg på årets største utfordring for terrengryttere i Norge. På seks dager skal han sykle over 700 kilometer fra Trondheim til Oslo.
(Foto: Per Vikan)

6-DAGERS: Yngvar Hansen fra Mosjøen er en av fire helgelendinger som prøver seg på årets største utfordring for terrengryttere i Norge. På seks dager skal han sykle over 700 kilometer fra Trondheim til Oslo. (Foto: Per Vikan)

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Den ultimate terrengutfordringen må være etapperittet MTB Styrkeprøven. Mandag starter Yngvar Aleksander Hansen og over 300 ryttere på den knallharde løypa.

DEL

Fra Sjøsiden midt i sentrum av Trondheim sykler rytterne bak en master-bil opp til Granåsen der de slippes løs i Pilegrimsleden. Så følger løypa både asfalt, grusvei, kjerreveier og stier i 146 kilometer gjennom Sør-Trøndelag fram til Oppdal.

– Ja, dette blir tøft, men vi gleder oss, sier Yngvar på telefon fra Oslo. Der har han gjort de siste forberedelsene før det nye 6-dagers rittet.

Parløp

Styrkeprøven i terreng er et parløp, og Yngvar skal sykle sammen med svogeren sin Pål-Erik Moen fra Lillestrøm. Han var aktiv rytter på 90-tallet og har syklet etapperitt tidligere.

– Jeg regner med at vi er jevngode nå, men det får vi se når vi setter i gang. Vi skal uansett hjelpe hverandre underveis, og målsettingen er ikke å vinne. Som de fleste som stiller opp har vi ikke erfaring med etapperitt i terrenget, og jeg tror mange vil gjøre som oss og føle seg fram de to første dagene, sier Yngvar som også er spent på hvordan musklene vil oppføre seg.

– I fjor ble sesongen ødelagt på grunn av overtrening. Jeg fikk så store problem med sete- og lårmuskulatur at jeg var innom sykehuset for å tilføre væske i muskulaturen da den hardnet til. Jeg har ikke merket noe i år, og tror det skal gå bra, sier han.

Like bak teten

Tom Eriksen fra Mosjøen og Kjetil Johansen fra Vadsø kaller seg Team Superfly, og de har tatt mål av seg til å følge like bak teten.

– Peret Geir Lien og Greg Shaw skal selvfølgelig få lov å gå, og det er sikkert mange som vil forsøke å følge. Jeg tror vi gjør klokt i å legge oss i de gruppene som oppstår bak teten, men vi skal ikke slippe oss for langt ned, sier Tom.

Mens Yngvar Hansen stiller i klassen minus 80 år (sammenlagt alder) er Tom Eriksen og Kjetil Johansen i klassen pluss 80 år.

– Målet er helt klart å hevde seg i klassen, sier Eriksen.

Parene med helgelendinger:

Team Berget: Jens Berget og Lars Berget (-80 år)

AF gruppen: Yngvar Alexander Hansen og Pål-Erik Moen (-80 år)

MOC/Jernbaneverket: Sture Ånes og Øyvind Rørslett (+80 år)

Team Superfly: Tom Eriksen og Kjetil Johansen (+80 år)

Artikkeltags