Delte seieren

LIKT: Hugo Strand, Rana sykkelklubb og Tom Eriksen, Mosjøen og Omegn Cycleklubb delte seieren i turittet fra Bodø til Mo i Rana.

LIKT: Hugo Strand, Rana sykkelklubb og Tom Eriksen, Mosjøen og Omegn Cycleklubb delte seieren i turittet fra Bodø til Mo i Rana.

Artikkelen er over 12 år gammel

Tom Eriksen og Hugo Strand delte seieren i Polarcirkelrittet lørdag. De syklet rekordraskt over Saltfjellet.

DEL

De to har kjempet mot hverandre i nesten alle rittene hittil i vår, og det var Strand som sto med flest innbyrdes seire før den "lille" styrkeprøven fra Bodø til Mo i Rana.

De gode forholdene, med nordavind i ryggen og hyggelig temperatur, gjorde at det gikk unna i rekordfart over Saltfjellet. Det ble ny løyperekord i det 24,5 mil lange turrittet.

– Vi trodde egentlig det skulle bli enda bedre forhold, men vi fikk litt vindt i ryggen, sier Tom Eriksen fra Mosjøen og Omegn Cycleklubb.

– Det var sidevind i deler av løypa, og da får du ikke så mye hjelp, sier han.

De to rytterne syklet 12 mil i lag alene i tet. Gruppa de startet sammen med ramlet av på Saltfjellet, og Eriksen innrømmer at de var litt skeptisk til å dra fra resten såpass tidlig.

– Vi snakket om det etter bruddet, men ble enige om å kjøre på. Det ble knallhardt på slutten, og vi sleit begge den siste timen. Da vi nærmet oss mål ble vi ganske lett enige om at denne seieren skulle vi dele, sier han.

Arrangørene hadde delt opp deltakerne i puljer i starten, og de Bodø-rytterne som satser på å gjennomføre Styrkeprøven under 15 timer ble satt opp først. En halvtime bak kom Tom Eriksen, MOC, Hugo Strand, Rana sykkelklubb og de andre helgelendingene. Det var de ikke spesielt fornøyd med.

– Arrangøren er i sin fulle rett til å lage puljer, men det hadde vært bedre om de brukte seeding eller klasser, sier Tom Eriksen.

Det viste seg Strand og Eriksen knuste Bodø-rytterne med 14-15 minutter, og de andre helgelendingene (17 ryttere) var bare noen få minutter bak Bodø-rytterne.

Den nye løyperekorden lyder på 5 timer og 58 minutter, og det betyr at Strand og Eriksen syklet i snitt over 40 km/t. Tida er 35 minutter raskere enn den tidligere rekorden, og løypa er litt lenger enn tidfligere.

PS! Tor Arne Bonsaksen, MOC endte på sykehuset i Rana etter et velt i tunnelen Ildhøllia nord for Mo. Han var med i et velt med flere ryttere, men var den eneste som ikke kunne fortsette. I følge rapportene vi har fått har Bonsaksen brukket et par ribbein.

Artikkeltags