Delte førsteplassen

Artikkelen er over 13 år gammel

Egentlig er det ikke lov å spurte i et turritt på sykkel, men de som kjempet om seieren i Vefsntråkket spurtet så vannet sprutet. Det ble likevel delt førsteplass på tre av dem.

DEL

– Vi la målgangen til Ollmoen, og lot rytterne rulle ned Kulstaddalen og inn til mål, sier løpsleder Bård Svendsen. Han var også måldommer, og bestemte at de tre som lå omtrent likt over målstreken skulle dele førsteplassen.

Jan Gunnar Eidstø, MOC, Terje Jørgensen, SOCK og Olav Aleksander Benjaminsen, SOCK ble dermed alle vinnere av Vefsntråkket 2006.

Halsøy som base

I år var Vefsntråkket tilbake til gammel form som turritt med start og mål ved klubbhuset til Halsøy IL på Leira. Tre runder rundt Marka for de som syklet lengst og ville konkurrere, og én runde for trimmerne.

Tidligere har de forsøkt med start i sentrum, uten at det var noen løsning.

– Vi er godt fornøyd, og vi kommer nok til å gjøre det sånn i framtida. Det gode samarbeidet med Halsøy IL Ski er helt avgjørende for å få det til, sier Svendsen i arrangørklubben Mosjøen og Omegn Cycleklubb.

– Det er folkene fra Halsøy som har vaktholdet under rittet, noe de har lang erfaring i, sier han.

Glatt vegbane

Starten gikk fra klubbhuset på Halsøy, og rytterne ble sluppet løs så fort de var på E6. I første krappe sving i rundkjøringa ved Dolstad kirke havnet et par ryttere i asfalten.

– Hadde nok litt for stor fart, og gikk nok litt for rett inn i svingen, sier Tor Arne Bonsaksen fra arrangørklubben. Han kunne ikke fortsette etter velten fordi bakhjulet var ødelagt. Terje Jørgensen gikk også overende, men et par skrubbsår hindret ikke han i å fortsette.

– Det var såpeglatt akkurat der, men vi var vel litt overivrige, sier den erfarne syklisten fra Sandnessjøen og Omegn Cykleklubb.

Mosjøen mot Sandnessjøen

Det ser ut som at Vefsntråkket har en tendens til å trekke til seg dårlig vær, for det er ikke mer enn to år siden det regnet uten stans under hele løpet. I går var det på samme måten, men flere uhell enn velten i første rundkjøring ble det ikke.

Opp Andåsbakken i første runde var 11 ryttere i teten, men etterhvert ble gruppa mindre og mindre. Mot slutten var det seks mann som kjempet om seieren.

I tillegg til de tre som vant var Erik Nordstoga, MOC, Øystein Pettersen, MOC og Jan Håkon Kristiansen, SOCK med i tetgruppa på siste runde.

– Det ble en artig kamp mellom de to sykkelklubbene, og til slutt kan vi vel si det ble uavgjort, sier løpsleder Svendsen.

Artikkeltags