Comeback med eliten

SATSER: For to år siden tok han andreplassen i Veteran-NM på Bryne. Under årets NM i Trondheim skal Trond Are Rasmussen måle krefter mot de aller beste. (Foto: Eivind Biering-Strand)

SATSER: For to år siden tok han andreplassen i Veteran-NM på Bryne. Under årets NM i Trondheim skal Trond Are Rasmussen måle krefter mot de aller beste. (Foto: Eivind Biering-Strand)

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

13 år etter forrige NM-start som eliterytter, satser Trond Are Rasmussen på nytt.

DEL

I fellesstarten under årets NM i Trondheim, stiller MOCK-rytteren nok en gang på startstreken sammen med Norges beste syklister.

– Målet er å sitte med i hovedfeltet helt til mål, sier 35-åringen som ikke legger skjul på at han angrer på at han ga seg altfor tidlig som rytter på toppnivå.

– Den som intet våger, intet vinner, flirer Rasmussen.

Nasjonal trøye

Konkurransen om å være først over mål etter 196 kilometer gjennom Trondheims gater kommer til å bli beintøff. På startstreken stiller nemlig Norges beste sykkelryttere og tre av dem skal sykle Tour de France uka etter NM.

Thor Hushovd, Kurt Asle Arvesen og Edvald Boasson Hagen stiller alle til start i Trondheim.

– De kommer nok til å gi alt. Vinneren av norgesmesterskapet får nemlig stille med den nasjonale trøya i stedet for den ordinære lagtrøya i Tour de France, sier Rasmussen. I fjor var det Kurt Asle Arvesen som syklet i den norske trøya i stedet for Team Saxo Banks lagtrøye.

Spisser formen

Rasmussen blir neppe den eneste godt voksne rytteren i feltet. Flere på hans alder henger fortsatt med langt framme. Norges beste rytter de siste årene, Thor Hushovd, er også en voksen mann med sine 32 år.

– Nivået er høyt og denne konkurransen har vært mitt mål for å satse denne sesongen. Man skal alltid ha noe å strekke seg etter, sier Rasmussen.

Løypa i Trondheim er tøff. Det går opp og ned det meste av de 14 kilometerne gjennom byen. Løypa skal sykles i alt 14 ganger. Rasmussen regner med at det vil stille mellom 120 og 130 ryttere til start 27. juni.

– Hvordan er formen?

– Formen er veldig bra. Nå er det en måned fram til start, og jeg akter å bruke tida godt for å spisse formen fram mot fellesstarten, sier han.

Artikkeltags