Gå til sidens hovedinnhold

Bygger heime ved Røsvatn

Artikkelen er over 15 år gammel

– Vi har bygd oss hus i Sirdal, men tilknytninga til Hattfjelldal er sterk og hytta blir en perfekt plass, sier Roger Grubben, midt i kapping av to-tom-fire til utedassen.

Etter at Roger ga seg som landslagstrener etter sesongslutt i vår har han fått bedre tid, og mye av den tida skal brukes i heimbygda Grubben i Hattfjelldal.

– Om sommeren har jeg vært opptatt med samlinger, og besøkene her har blitt korte. Nå kan jeg og Linda bruke flere uker i Hattfjelldal. Hytta blir vår base, sier Roger, som har familie og venner til å hjelpe seg med dugnadsarbeidet.

Selve tømmerhytta er det Viktor og Sigbjørn Sæterstad som har laftet, og Viktor har satt den opp.

– Har bedre tid

Landets mestvinnende landslagstrener ga fra seg hovedansvaret for herrelaget til Kjell Ove Oftedal og Joar Himle i vår, men han skal fremdeles ha mye med de beste skiskytterne å gjøre. I tillegg skal han tilbake til Sirdal vidergående skole.

– Jeg har omlag femti prosent jobb i forbundet i tillegg til at jeg skal følge Ole Einar Bjørndalen spesielt. Jobben i forbundet er rettet mot trenerne, og det er kompetanseoverføring som er stikkordet. Jeg vet hvordan det er å overta, og det er dette vi skal gjøre så lett som mulig. Erfaringene mine kan sikkert være nyttige, sier Roger, som også skal utvikle et nytt trenerkurs.

Roger var spesielt ønsket av Ole Einar Bjørndalen, og han kommer til å bruke en del tid på det.

– Jobben i forbundet, lærerjobben ved Sirdal videregående skole og oppfølginga av Ole Einar blir nok til sammen over 100 prosent. Men når du slipper hovedansvaret blir det mer tid til overs, sier han.

Tror på Geir Ole

En av trenerne som få nyte godt av kompetansen til Roger er sambygdingen Geir Ole Steinslett. Sammen med Audun Svartdal har han blitt trener for kvinnelandslaget, der Rogers kommende kone Linda Tjørhom (gifter seg i sommer) er den nye stjernen.

– Jeg har tro på Geir Ole som trener. Han er ung, men et godt treneremne, sier Roger som syns det er artig at Hattfjelldal er representert på et av landslagene.

– Men det hadde kanskje vært enda artigere å hatt en utøver der, sier han.

Geir Ole Steinslett kommer heim til Hattfjelldal om en ukes tid, og det er ikke usannsynlig at han også tar i et tak på hytta til Roger.

Hjelp lokalt

Tømmerhytta ved Røsvatn er oppført i åtte-toms tømmer, og Viktor Sæterstad har stått for laftinga.

– Den er omlag 55 kvadratmeter, og tømmeret er fra Susendal. Nå skal vi legge tak og gjøre ferdig utvendig, og min del av jobben er gjort om et par uker, sier Sæterstad.

Roger hadde med seg en gjeng på «torvsanking» torsdag, og før han forlater Hattfjelldal skal torvtaket være på plass.

– Målet er å gjøre ferdig alt utvendig i sommer, og kanskje tar jeg meg en tur og begynner innvendig i høst. Men vi har ingen hast, sier Roger som regner med å gjøre alt ferdig neste sommer.

– Jeg har fått hjelp av kompiser i Hattfjelldal i tillegg til at familien hjelper til, og når vi blir ferdig blir det sikkert folksomt her, smiler han.