Gå til sidens hovedinnhold

Bygda stilte da nybanen åpnet

Artikkelen er over 13 år gammel

Omtrent "hele bygda" møtte opp da Leirfjord IL åpnet den nye kunstgressbanen lørdag. – Nå er det bare flerbrukshallen igjen så har vi et komplett tilbud, sier Kjell Salamonsen.

Allerede fra tidlig morgen var de yngste på plass på Leland til endags fotballskole.

– 80 unger har møtt opp her i dag og det er bare helt fantastisk, sier Kjell Salamonsen som naturlig nok er storfornøyd med den flotte kunstgressbanen. Han mener det kommer til å gi idretten i Leirfjord et betydelig løft.

– Vi har allerede merket en klar økning i aktiviteten her på banen, særlig på kveldene, sier Salamonsen.

Leirfjord IL har i all tid hatt god rekruttering blant jentene og hele 20 av deltakerne på fotballskolen er jenter som går i 7. klassen.

Ilire Ajvazi, Dielleza Ajvazi, Astrid Strand, Veronica Valla og Nilaba Rasoli er blant disse og de storkoser seg på det nye kunstgresset.

– Vi slipper å få så mange sår som på grusbanen. Det gjorde skikkelig vond å slå seg der, sier de fem som spiller fotball på et av Leirfjords mange jentelag.

– Vi har vunnet mange kamper i år og har det artig når vi spiller fotball, sier de.

– Hva har dere trent på i dag?

– Litt triksing, sentring og skudd, sier de.

Etter fire timer med fotballskole var det klart for en pause og det øvrige programmet tok til. Det var tydelig at mange satte pris på været denne dagen, for svært mange voksne var til stede under hele arrangementet. Mange benyttet seg av muligheten for å innta en enkel middag. Leirfjord Jeger og Fiskeforening, og Leirfjord Hesteforening var også til stede med aktiviteter for store og små.

Taktikk fra Haugland

Ordfører i Leirfjord, Ivan Haugland, kom rett fra stemmesanking til snorklipping.

Offisiell åpning av banen ble foretatt av ordføreren og Bjørn Løkås som var med som representant fra Leirfjord IL. Flere tilskuere kunne skimte en liten tåre i øyekroken til Løkås da ordføreren klippet snoren. Leirfjord IL har jobbet lenge med den nye banen, så det var kanskje ikke så rart. Det viste seg imidlertid at det var av andre grunner at Løkås var "rørt til tårer". Haugland skulle nemlig være med på kampen mellom "gamle" og "nye" Leirfjord og for å være sikker på å ikke stivne helt til, hadde ordfører Haugland et lag med tigerbalsam over hele kroppen. Den sterke eimen gikk rett i Bjørn Løkås sine tårekanaler og resulterte i ei tåre eller to. Muligens litt taktikk fra ordføreren, da det var Løkås som dømte første omgang.

Det hele ble avsluttet med fest på lokalet, der Leirfjordbandet V.S.O.P spilte opp.