Brødre på tur

SAMMEN: Her sender Jens Berget ut broren Lars på tempoetappen av politimesterskapet på sykkel i gjor høst. Nå skal brødrene sykle sammen.

SAMMEN: Her sender Jens Berget ut broren Lars på tempoetappen av politimesterskapet på sykkel i gjor høst. Nå skal brødrene sykle sammen.

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

For halvannet år siden debuterte Jens Berget i Birkebeinerrittet. Siden har han vært en ivrig syklist, og nå tar han med broren Lars på tur.

DEL

Begge er politimenn og sammen er de naturlig nok Team Berget.

– Jeg sa i fjor på spøk, at det burde ha vært en terrengvariant av Den store Styrkeprøven på sykkel. Like etter fikk jeg høre at arrangørene hadde planer om det i 2008. Dermed kontaktet jeg Oslo Sykkelkrets og fikk høre at det i løpet av kort tid, ville bli lagt ut informasjon om rittet på nettet. Jeg bestemte meg for å være tidlig ute med påmelding, ettersom det ville bli deltakerbegrensning det første året, sier Jens Berget.

41-åringen og broren var blant de som fikk plass før det ble satt sluttstrek for påmeldinger.

– Jeg har registrert at det er meldt en del nedbør de tre første dagene. Dermed kan det bli en del sykkelmessige utfordringer. Vi vet av erfaring at det er lettere å få girproblemer hvis det er bløtt og gjørmete. Forhåpentligvis vil det gå greit, sier han.

Terrengstyrkeprøven er et parritt. I mål skal det ikke være mer enn ett minutt mellom de to som sykler sammen. I motsatt fall blir det tillegg i tiden.

160 par har fått plass det første året. Det hadde vært langt flere dersom de som står bak hadde hatt større kapasitet. Grunneierne ville heller ikke ha flere det første året.

– Jeg har forstått det som de skal bruke dette året til å teste ut logistikken. Den første natta skal vi bo på hotell i Trondheim. De andre nettene blir det sovesaler på forsamlingshus og skoler. Både frokost, middag og overnatting inngår i deltakeravgiften. Det er sikkert en del som stusser over at så mange er villige til å betale 6.000 kroner for en sykkeltur, men dette er den ultimate utfordringen, sier Jens som i fjor tilbakela han 5.000 kilometer på sykkelsetet. Hittil i år har det blitt nærmere 3.000 kilometer.

Artikkeltags