Beseiret De syv søstre

Artikkelen er over 14 år gammel

Team Finland kom først ned fra fjellet og til sjekkpunktet på Steiro Camping lørdag. De hadde beseiret «søstrene» med en marsj på 12 timer fra Kvalnes på Sundøy.

DEL

Deltakerne i Multisport-VM fortsetter å imponere. Etter starten i Hemavan onsdag har de konkurrert nesten kontinuerlig, bare avbrutt av korte hvilepauser med søvn. De har syklet og vasset og svømt, i tillegg til at de har gått over Okstindbreen og orientert i vanskelig terreng i Korgen.

Lørdag kom de første lagene til Steiro Camping etter å ha besteget alle sju toppene. Utover ettermiddagen og kvelden kom flere lag, og de siste kom ikke ned fra De syv søstre før søndag.

Da var de første lagene ferdig med ni mils havpadling fra Fagervika i Leirfjord til Melfjorden tett innpå Svartisen. Søndag kveld startet disse lagene på en strabasiøs brevandring, pluss at de skal padle nedover Svartisdalen i kajakk.

Vanskelig

På Steiro camping kom Team Finland først ned fra fjellet.

– Vanskelig, men fantastisk likevel, sier Seppo Mäkinen.

Han og teamet hans startet oppstigningen fra Sundøy midt på natta da det var på det mørkeste. De klarte seg likevel godt, selv om det er mange sprekker og daler som skal passeres.

– Vi holdt oss så høyt vi kunne, og ville ikke slippe oss for langt ned mellom hver topp. Den merkete ruta var grei og vi var innom de to sjekkpunktene på hver sin ende av fjellrekka, sier han.

På campingen var de raskt igang med å pleie såre føtter, få i seg mat og hurtigst mulig få seg et par timers søvn.

Jevnt i teten

Det er utrolig jevnt i teten når man tar i betraktning den store spredningen i feltat. Topplagene har pekt seg ut, og finnene er et av de lagene som kan vinne. Amerikanske Nike PowerBlast og svenske Lundhags følger tett etter, og det er også kontakt ned til Merrell/Wigwam som har både amerikanere og new-zealendere på laget.

I dag passerer lagene fra etappene i Svartisen ned til Røssvoll og på rulleskøyter over til Plurdalen. Der skal de ta seg fram i en grotte før de setter kursen for Hemavan og målgang en gang utpå kvelden.

Artikkeltags